X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Cont abonat Creare cont nou
PortalCodulFiscal.ro
Portal actualizat la 24 Martie 2018

Documente

Feb172018

Factura neprimita de la furnizor. Eliberarea unui duplicat

de Constanta Popa valabil la 17 Feb 2018
Intrebare: S-a aflat, la primirea adresei de confirmare de sold de sfarsit de an, ca un furnizor de servicii are, in soldul neachitat de noi, inregistrata o factura de servicii emisa acum 5 luni, pe care nu se poate face dovada de trimitere/primire a documentului sub nicio forma (semnatura, AWB, fiind din alta localitate, e-mail). Nu ne-a notificat nici pentru neplata acestei facturi in acest timp, fiind ...
Ian082018

Livrare marfuri cu amanuntul si incasare ulterioara prin POS. Emitere bon fiscal

de Olga Crevelescu valabil la 08 Ian 2018
Intrebare: O societate care desfasoara comert cu amanuntul are obligatia emiterii bonului fiscal din casa de marcat daca incasarea se face prin POS, pentru o factura emisa anterior sau este suficient documentul emis de catre POS?
Ian072018

Depunerea declaratiilor fiscale in primul trimestru al anului 2018

de Dana Hristu valabil la 07 Ian 2018
Intrebare: Pana pe 25.01.2018, depun pentru luna decembrie 2017: D300, D394, D205 si D112? Mai depun D100 sau ramane pe varianta in februarie 2018 cu D101? Mai sunt si alte declaratii pentru luna ianuarie 2018 pentru salarii, avand in vedere ca s-a modificat modalitatea de calcul?
Nov222017

Sistem monitorizare GPS pentru autovehicule. Intocmire foi de parcurs pe baza programului informatic

de Constanta Popa valabil la 22 Nov 2017
Intrebare: Firma are montate aparate GPS pe masinile care sunt folosite pentru deplasarea angajatilor in teren pentru montaje (in delegatii) sau pentru deplasarea in jurul punctului de productie pentru a face diverse achizitii de materiale. Programul de monitorizare ofera posibilitatea de a lista foi de parcurs amanuntinte (contin: tipul masinii, numarul, numele soferului, ora si minuntul pentru mai multe ...
Nov172017

Vanzari marfuri cu amanuntul catre persoane fizice. Document de incasare

de Olga Crevelescu valabil la 17 Nov 2017
Intrebare: S.C. vinde marfuri in magazin cu amanuntul si restaurant catre persoane juridice si emite factura. Care este documentul de incasare a facturii: chitanta sau bonul fiscal?
Oct172017

Doua rapoarte Z in aceeasi zi. Eroare de tiparire

de Olga Crevelescu valabil la 17 Oct 2017
Intrebare: Daca la casa de marcat s-a listat din greseala, in loc de raport X un raport Z in cursul zilei, la sfarsit de zi va trebui sa se listeze in nou raport Z, astfel incat avem doua rapoarte Z in aceeasi zi? Este legal sa am 2 rapoarte Z in aceeasi zi? Care este baza legala si amenda pentru nerespectarea prevederii de a avea un raport Z zi?
Sep252017

Plafon incasari in numerar

de S.M Armaselu valabil la 25 Sep 2017
Intrebare: Societatea incaseaza numerar de la clienti persoane fizice sau juridice contravaloarea rezervarilor de bilete. In incinta aeroporturilor, pentru aceste incasari, se emit bonuri fiscale. Care este plafonul pentru aceste incasari?
Aug162017

Casa de marcat electronica fiscala. Disciplina financiara

de Amelia Dumitras valabil la 16 Aug 2017
Intrebare: O societate comerciala cu activitatea de Intretinerea si repararea autovehiculelor, emite facturi catre persoane juridice. Factureaza atat piese auto cat si servicii de reparatii catre persoane juridice. Pentru incasarile ulterioare este obligatoriu sa emitem bon fiscal sau putem sa emitem chitanta?
Aug082017

Prestari servicii catre persoane fizice. Incasarea ulterioara a prestatiilor. Emiterea bonului fiscal

de Constanta Popa valabil la 08 Aug 2017
Intrebare: O societate comerciala, avand un atelier de service auto, presteaza servicii atat catre persoane juridice cat si catre persoane fizice. Societatea detine si o casa de marcat. Pentru incasarile ulterioare societatea poate sa emita chitante sau este obligatorie emiterea bonului fiscal si in aceste cazuri?
Iun262017

Diurna pentru soferi cu activitate pe teritoriu UE si NON UE

de Gabriela Dita valabil la 26 Iun 2017
Intrebare: O entitate din Romania incheie un contract de inchiriere (tractor standard pentru transport international impreuna cu unul sau doi soferi-TIR), cu o firma din Belgia. Salariatii, angajati ai entitatii din Romania, soferi cu contract individual de munca presteaza servicii in tarile din Uniunea Europeana si non UE. 1. Care sunt implicatiile fiscale si contabile privind angajatii cu CIM in Romania ...
Apr012017

Obligatia intocmirii dosarului preturilor de transfer pentru chirii achitate catre afiliati. Conditii

de S.M Armaselu valabil la 01 Apr 2017
Intrebare: Pentru chiriile platite lunar de societate catre persoana fizica ce este si asociat al societatii respective trebuie sa intocmim dosarul preturilor de transfer? Daca da, pentru ce valoare si ce trebuie sa contina acest dosar punctual in acest caz? Ce termen de intocmire al acestui dosar al preturilor de transfer este (baza legala)?
Mar152017

Procedura pentru reconstituirea unui document pierdut

de Dana Hristu valabil la 15 Mar 2017
Intrebare: Care este procedura pentru reconstituirea unui document (aviz emis de catre societatea noastra, care in program contabil figureaza ca anulat, dare la care nu avem faptic nici in exemplar) - va rog frumos cu exemplu de sesizare scrisa, process verbal de constatare lipsa si dispozitie conducere (modele) sau alte documente necesare.
Feb142017

Decontare combustibil pentru deplasarea salariatilor in delegatie

de Olga Crevelescu valabil la 14 Feb 2017
Intrebare: In cazul unui angajat plecat in delegatie, deplasararea efectuandu-se cu autoturism proprietate personala, este nevoie de bonuri de combustibil acoperitoare pentru toata valoarea care i se deconteaza ( respectiv cei 7.5 l la 100 km) sau este suficient un singur bon, acesta fiind necesar doar pentru pretul combustibilului? Bonurile de combustibil trebuie sa fie obligatoriu din perioada delegatiei?
Ian262017

Atasat. Obligatie emitere situatie de lucrari anexa la factura

de S.M Armaselu valabil la 26 Ian 2017
Intrebare: La o societate comerciala cu domeniul de activitate spalatorie auto, cand emitem o factura catre o persoana juridica, trebuie sa emitem ceva document langa factura? Deviz de Lucrari sau altceva? Sau ajunge numai factura de prestari servicii in care scrie Spalat Interior Exterior?
Ian122017

Situatia datoriilor si creantelor

de Olga Crevelescu valabil la 12 Ian 2017
Intrebare: Confom art. 2 din OUG 22/2016, persoanele juridice au obligatia de a intocmi o situatie privind sumele restante catre orice creditor, respectiv de la orice debitor. Doresc sa stiu daca au aparut normele de aplicare ale acestei ordonante si care este adresa electronica unde trebuie depusa aceasta situatie conform art. 3 din prezenta ordonanta?
Dec092016

Livrare marfa prin curierat. Aspecte legate de facturare si incasare

de Ionut Jinga valabil la 09 Dec 2016
Intrebare: Firma A vinde marfa catre firma B, catre care emite o factura fiscala. Marfa este livrata de un curier, firma C, care si incaseaza in numerar contravaloarea marfii, emitand chitanta ramburs. Firma C aduce in numerar banii firmei A, astfel ca firma A incaseaza in casa contravaloarea facturii emise de ea. Este corect ca firma A sa emita chitanta catre firma B, desi banii i-a incasat de la firma C, ...
Nov022016

Exploatarea unei aeronave. Asociere in participatiune

de Irina Dumitrescu valabil la 02 Nov 2016
Intrebare: Societatea detine un avion conform unui contract de asociere in participatiune intre proprietarul avionului si societate. Proprietarul ne da dreptul sa tinem avionul in stare de aeronavigabilitate si dreptul de exploatare a avionului prin efectuare de zboruri. Repartizarea beneficiilor este de 30% societate si 70% proprietarul. Societatea nu este operator aerian. Proprietarul avionului a bagat ...
Oct262016

CMR. Transport international de marfuri

de Mariana Prejbeanu valabil la 26 Oct 2016
Intrebare: O societate care presteaza servicii de tractari auto (pentru autovehiculele defecte) catre persoane fizice si juridice are obligatia de a intocmi un CMR pentru fiecare autovehicul pe care il transporta?
Oct122016

Borderou de achizitii pentru produse agricole

de Olga Crevelescu valabil la 12 Oct 2016
Intrebare: Ce documente trebuie sa intocmeasca sau sa primeasca o societate comerciala in conditiile in care achizitioneaza cereale de la persoane fizice. Care sunt consecintele utilizarii pana in prezent a borderoului de achizitii pentru cereale cod 14-4-13c (dupa aparitia Legii nr. 145/2014)?
Aug082016

Documente justificative. Acordare diurna

de Dani Cucu valabil la 08 Aug 2016
Intrebare: Cum trebuie completate si care sunt documentele legale - pe baza carora se poate deconta diurna angatilor plecati in delegatie?
Pagina: 1234»
  • Newsletter GRATUIT
  • Aboneaza-te GRATUIT la newsletter-ul PortalCodulFISCAL.ro.
     
    Aboneaza-te acum si primesti GRATUIT Raportul Special "Noutati fiscal-contabile 2018".
    Noutati fiscal-contabile 2018
x