X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Cont abonat Creare cont nou
PortalCodulFiscal.ro
Portal actualizat la 17 Ianuarie 2018

Taxe speciale

Nov222017

Salariati in concediu medical. Fond de handicap

de Rodica Mantescu valabil la 22 Nov 2017
Intrebare: La determinarea fondului de handicap, respectiv salariatii care se afla in concediu medical (boala obisnuita, urgente etc. pe baza de certificat medical), se considera salariati cu contract individual de munca suspendat, se scad din numarul mediu lunar?
Oct202017

Taxa pentru serviciile de reclama si publicitate

de Dana Hristu valabil la 20 Oct 2017
Intrebare: Societatea beneficiaza de servicii de promovare de la Facebook si Google. Aceste servicii se incadreaza la ART. 477 - Taxa pentru serviciile de reclama si publicitate din Codul fiscal? Suntem obligati sa platim sau sa declaram ceva suplimentar, in afara declaratiilor 300 si 390?
Ian312017

Impozitul specific nu se aplica platitorilor de impozit pe veniturile microintreprinderilor

de Irina Dumitrescu valabil la 31 Ian 2017
Intrebare: O societate cu obiect de activitate Baruri nu mai desfasoara si alta activitate, este platitoare TVA la trimestru si impozit microintreprinderi. Intrebarea se refera la impozitul specific. Cand se declara si cum se calculeaza? Este necesara depunerea declaratiei 010 sau a altei declaratii? La ce termen? Incepand cu ianuarie 2017 se mai calculeaza si impozit pe veniturile microintreprinderilor?
Mai042016

Investitie finalizata in 2016. Impozit pe constructii

de Irina Dumitrescu valabil la 04 Mai 2016
Intrebare: Societatea A a realizat in luna aprilie 2016 o imprejmuire a unui teren din patrimoniul societatii. La data de 15.04.2016 aceata a primit proces-verbal de receptie si finalizare a lucrarilor respective. Care este termenul de luare in evidenta ca si platitor de impozit pe constructii speciale si pana la ce data are obligatia de a depune 010? La 31.12.2015 societatea nu detinea constructii ...
Mar222016

Fundatie caritabila. Avize, autorizatii, declaratii fiscale, monografii contabile

de Costin Istrate valabil la 22 Mar 2016
Intrebare: Se doreste deschiderea unei Fundatii de caritate si, in paralel, activitate economica. Va rugam monografie in acest sens, avize, autorizatii, declaratii fiscale, baza legala, alte aspecte fiscale, etc.
Sep162015

Livada de maslini in Grecia. Comercializarea maslinelor in Romania. Aspecte fiscale

de Constanta Popa valabil la 16 Sep 2015
Intrebare: O persoana fizica romana detine o livada de maslini in Grecia, unde plateste impozitul pe proprietate. Dupa culegerea si prepararea acestora doreste sa le aduca in tara pentru comercializare. Documente de livrare pentru vama are de la o societate greceasca care il ajuta cu pregatirea si conservarea maslinelor. Acestea pot fi comercializate sub orice forma in Romania? Exista taxe speciale care ...
Feb122015

Taxa pentru servicii de publicitate

de Dana Hristu valabil la 12 Feb 2015
Intrebare: Pentru reclamele difuzate in cinematografe se aplica taxa de publicitate prevazuta la articolul 270 din Codul Fiscal? Pentru ce alte tipuri de reclama se aplica aceasta taxa?
Nov182014

Situatie anuala privind evidenta si gestionarea deseurilor, de catre detinatori

de Elena Garofil valabil la 18 Nov 2014
Intrebare: O firma platitoare de TVA si de profit este obligata sa depuna anul o situatie catre Agentia Fondului de Mediu privind cantitatea de deseuri menajere produsa in functie de numarul de salariati?
Feb012011

Bunuri ambalate introduse pe piata nationala. Obligatii catre Fondul de mediu

de PortalFiscalitate.ro valabil la 01 Feb 2011
Intrebare: Cum anume se calculeaza taxa de mediu pentru niste paleti lemn pe care este importata marfa din UE, daca pe factura si pe CMR nu am trecuta decat cantitatea bruta fara cantitatea neta pentru a-mi putea da seama de greutatea paletilor. Pe factura imi scrie clar ca am 30 paleti, dar eu nu am de unde sa stiu cat cantareste unul ca sa pot calcula aceasta taxa. Aveti idee cum se procedeaza in acest ...
  • Newsletter GRATUIT
  • Aboneaza-te GRATUIT la newsletter-ul PortalCodulFISCAL.ro.
     
    Aboneaza-te acum si primesti GRATUIT Raportul Special "Noutati fiscal-contabile 2018".
    Noutati fiscal-contabile 2018
x