Achizitie de bunuri pe teritoriul Romaniei. Tratament fiscal TVA
valabil la 20 Mar 2015
Intrebare: O societate SRL receptioneaza, pe baza de aviz, de la o societate A din Romania marfuri pe care le vinde in UE. Urmare a solicitarilor repetate de a ni se elibera factura pentru marfa achizitionata de la furnizorul A, se constata faptul ca, pentru aceste marfuri, comanda a fost facuta in Germania, iar firma din Romania a executat si trimis marfurile in numele firmei B din GE. Faptul ca nici pana la aceasta data nu am primit factura, dar avem informatia ca se va emite din partea firmei B din Germania, cum trebuie sa incadrez achizitia tinand cont de faptul ca marfa a fost produsa in Romania? Cum tratez din punctul de vedere al TVA factura care urmeaza sa o primesc din GE si cum declar achzitia? La momentul de fata am sold in "ct 408 " facturi nesosite, marfa fiind deja vanduta.
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulFiscal.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro -
cel mai apreciat site de consultanta fiscala din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu: TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 90.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in fiscalitate si contabilitate
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT ! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "Legea Austeritatii 2025. Raspunsuri pentru contabili"!
Intrebari similare din categoria Alte taxe si impozite
29Iun2025
Achizitie parti sociale. Aspecte contabile si fiscale
de
Irina Dumitrescu
valabil la 29 Iun 2025
Intrebare:
Societate platitoare de impozit pe profit, TVA, achizitioneaza 75% din partile sociale ale unei societati cu asociat persoana fizica, la un pret negociat, plata se face in rate. Actele se deruleaza prin registrul comertului.
Firma care achizitioneaza face plata catre persoana fizica asociata din firma care vine partile sociale.
Va rog sa-mi specificati obligatiile fiscale declarative si de ...
26Iun2025
Imobil din patrimoniul personal sau al afacerii? Impact fiscal la vanzare pentru persoanele fizice inregistrate in scopuri de TVA
de
Profeanu Laura
valabil la 26 Iun 2025
Intrebare:
Persoana fizica inregistrata in scopuri de TVA, impozit pe transferul de de proprietate la instrainare
O persoana fizica care este inregistrata ca platitoare de TVA, atunci cand instraineaza bunurile sale imobile este obligata sa plateasca impozitul la transferul dreptului de proprietate prevazut de art.111 alin 1 din Codul fiscal sau se incadreaza pe exceptia prevazuta in Normele de ...
00000000
Vanzare actiuni si schimb de imobile intre firme afiliate: Compensare si taxe aplicabile
de
Irina Dumitrescu
valabil la 00 00 0000
Intrebare:
Doua persoane fizice (sot si sotie) vand catre firma proprie A (50%+50%) actiuni in valoare de 200.000 euro. Firma A vinde aceste actiuni tot cu 200.000euro unei firme B. Firma B vinde firmei A 2 apartamente cu taxare inversa in valoare de 200.000euro. Care este modalitatea de stingere a datoriilor intre cele doua firme? Ce taxe se platesc la vanzarea actiunilor?
27Mai2025
Containere inregistrate ca mijloace fixe: obligatii fiscale si posibilitatea reclasificarii ca marfa
de
Profeanu Laura
valabil la 27 Mai 2025
Intrebare:
Societatea a achizitionat 4 containere care sunt folosite provizoriu ca si birouri pana la terminarea unei cladiri si punerea acesteia in functiune. Containerele au fost inregistrate in contul 212, pe codul de clasificare 1.5.12-Constructii usoare pt afaceri, comert, depozitare. Deoarece nu sunt fixate in pamant si dupa ce se va termina cladirea, vor fi mutate sau vandute, nu au fost ...
26Mai2025
Tratamentul fiscal al modernizarilor realizate de chirias - obligatii privind impozitul pe constructii
de
Profeanu Laura
valabil la 26 Mai 2025
Intrebare:
Multumesc pentru raspuns. Daca nu se inregistreaza pe contul 212 pe ce cont se inregistreaza? Care este monografia contabila? Din practica, toata lumea inregistreaza aceste modernizari pe contul 212 si amortizeaza pe durata contractului de inchiriere.
24Mai2025
Reincadrare salariat. Facilitati constructii
de
Vera Constantin
valabil la 24 Mai 2025
Intrebare:
Instanta de judecata a stabilit reincadrarea in munca a unui salariat concediat in iulie 2023. A stabilit de asemenea, ca angajatorul sa acorde despagubirea tuturor drepturilor banesti ce trebuiau platite in perioada iulie 2023 - martie 2025. Tin sa mentionez, salariatii au beneficiat pana la 31 decembrie 2024 de facilitati fiscale in domeniul constructiilor, facilitati acordate potrivit OUG ...