Achizitie si vanzare autoturism, formalitati
valabil la 17 Iul 2023
Intrebare: Societatea a achizitionat de la o persoan fizica un autovehicul, pe baza unui contract de vanzare-cumparare. S-a intocmit un proces verbal cu un scadentar, cu specificarea ca in caz de neachitare a unei rate timp de trei luni consecutive, autovehicolul sa poata reveni din nou vanzatorului, la solicitarea acestuia (eventuala anulare a vanzarii ). In acest moment ne regasim in situatia mai sus mentionata, un sfert din valoarea de vanzare fiind achitata de societate initial. Care este procedura contabila prin care se poate realiza anularea vanzarii si revenirea la starea initiala? Multumim.
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulFiscal.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro -
cel mai apreciat site de consultanta fiscala din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu: TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 90.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in fiscalitate si contabilitate
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT ! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "SAF-T 2025"!
Intrebari similare din categoria Facturare
07Iun2025
Achizitie de la persoane fizice neautorizate
de
Vera Constantin
valabil la 07 Iun 2025
Intrebare:
As dori sa stiu pentru persoanele fizice apicultori care nu aplica regimul special pentru agricultori conform art. 315 din Legea 227/215 sunt obligati sa emita factura si sa o transmita in SPV de la data de 1 iulie 2025 (ei utilizeaza ca document in acest moment carnete de comercializare)?
29Mai2025
Regim TVA pentru livrare bun imobil catre cumparator intreprindere individuala
de
Amelia Dumitras
valabil la 29 Mai 2025
Intrebare:
Am o neclaritate referitor la entitatea caruia ii facturez bunuri imobile, pentru care s-a semnat contract de vanzare cumparare, vanzatorul fiind persoana juridica si cumparator persoana fizica. In contract este mentionata declaratia peroanei fizice, conform careia imobilele achizitionate in baza acestui contract, sunt afectate desfasurarii activitatii unei intreprinderii individuale. In ...
28Mai2025
Comercializare produse agroalimentare. Vanzare produse sub costul de achizitie
de
Vera Constantin
valabil la 28 Mai 2025
Intrebare:
As dori sa va adresez o intrebare legata de politica de preturi si implicatiile fiscale.
In cadrul activitatii desfasurate de firma noastra, comercializam produse agroalimentare, in special legume precum cartofi si ceapa. In anumite situatii, din motive comerciale (lichidare stoc, calitate scazuta etc.), ne-am dori sa putem vinde aceste produse sub pretul de achizitie.
Intrebarea mea este: ...
04Iun2025
Cesiune creanta. TVA. Inregistrari contabile
de
Irina Dumitrescu
valabil la 04 Iun 2025
Intrebare:
Un S.R.L. preia de la alta societate o cesionare de creanta. Este vorba de un bloc construit in care cativa debitori (proprietari) nu au achitat apartamentele. S.r.l.-ul care preia aceste creante factureaza aceste creante fara TVA catre cedant. Intrebarea mea: este ok ca factureaza aceasta cesiune? In ce cont contabil voi inregistra aceasta factura?
26Mai2025
Nota de debitFactura de compensare - inregistrari contabile, codificari SAF-T
de
Costin A. Istrate
valabil la 26 Mai 2025
Intrebare:
Suntem o firma ce asambleaza cabluri in sistem lohn.
In luna martie am primit o reclamatie de calitate de la clientul extern privind modul de asamblare a cablurilor, produsele fiindu-ne trimise inapoi spre reparare si totodata ni s-a emis o factura de reclamatie - Belastungsanzeige (nota de debit = cv materii prime, materiale + manopera).
Dupa reparare, la livrare, clientul ne cere sa ...
16Mai2025
Vanzare auto folosit in activitatea societatii
de
Mariana Prejbeanu
valabil la 16 Mai 2025
Intrebare:
Societatea a cumparat de la o persoana fizica un automobil in 2018. Acest automobil s-a amortizat si a fost folosit pentru activitatea firmei.
E posibil ca aceasta masina sa se vanda acum in regimul bunurilor second hand cu TVA la marja sau trebuie vandut cu TVA 19% deoarece societatea e platitoare de TVA?