Aspecte privind impozitul pe cladiri datorat la bugetul de stat
valabil la 03 Mar 2014
Intrebare: Un parc fotovoltaic a fost construit in 2013 si, conform noutatilor legislative, trebuie platit impozit pe constructii. Autorizatia de constructii a fost inchisa si s-a inregistrat o parte din valoarea investitiei (cheltuieli de constructii-montaj) pe constructii grupa 1.1.2 - constructii usoare cu structuri metalice, perioada de amortizare intre 16-24 ani si diferenta pe echipamente si anume grupa 2.1.16.5 echipamente pentru centrale electrice, perioada de amortizare 8-30ani. Comisia tehnica, din motive tehnice, a considerat relevanta perioada de amortizare de 15 ani. Este corecta aceasta perioada la ambele grupe, in conditiile in care ele functioneaza ca un tot unitar? Impozitul pe constructii se plateste doar pentru valoarea inregistrata pe grupa de constructii? S-a procedat corect avand in vedere faptul ca in legislatie nu sunt prevazute aceste parcuri fotovoltaice?
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulFiscal.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro -
cel mai apreciat site de consultanta fiscala din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu: TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 90.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in fiscalitate si contabilitate
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT ! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "Impozit pe constructii 2025"!
Intrebari similare din categoria Cladiri
25Feb2025
Impozit pe cladire inchiriata in sarcina proprietarului. Impozit pe venit si CASS pentru venituri din chirii
de
Constanta Popa
valabil la 25 Feb 2025
Intrebare:
Persoana fizica, asociat unic la un SRL, inchiriaza un imobil cu scopul inchirierii camerelor cu ziua. Cladirea este inchiriata in totalitate, nu doar parti.
Se intocmeste contract de inchiriere a cladirii, intre asociat unic si firma.
Cladirea este a altei persoane fizice, exista contract de comodat intre persoane fizice (parinti proprietari cladire, copil chirias) cu drept de ...
02Mar2023
Obligativitate emitere factura vanzare imobil de catre institutie publica
de
Costin A. Istrate
valabil la 02 Mar 2023
Intrebare: Un municipiu a vandut un imobil catre o SRL in Romania. Contractul de vanzare cumparare a fost incheiat in fata notarului in forma autentificata. Cumparatorul a achitat suma prin virament bancar in doua transe inainte de semnarea contractului, fapt mentionat in contract. Municipiul nu a emis si nu a comunicat factura fiscala catre cumparator. Municipiul are obligatia de a emite factura fiscala ...
05Oct2021
Vanzare imobile cu plata in rate. Aspecte contabile si fiscale
de
Irina Dumitrescu
valabil la 05 Oct 2021
Intrebare: Va rog sa-mi transmiteti punctul dvs. de vedere referitor la vanzarea de apartamente cu plata in rate, dupa cum urmeaza: - in contractul de vanzare cumparare se specifica ca dreptul de proprietate se transfera la achitarea ultimei rate (dupa 24 luni), insa faptul generator a intervenit la intrarea in posesie, astfel s-a emis factura la data semnarii contractului de vanzare-cumparare. Va rog sa-mi ...