Cenzor. Conditii de numire
valabil la 22 Mar 2022
Intrebare: Zilele acestea m-am lovit de refuzul functionarilor Registrului Comertului care refuza inscrierea unor mentiuni cu privire la numirea unui cenzor supleant in cadrul unui SA nelistat la bursa. Temeiul legal invocat il reprezinta neindeplinirea aspectului cu privire la existenta studiilor economice superioare cu diploma recunoscuta de Ministerul Educatiei Nationale si experienta in activitatea financiar-contabila de cel putin 5 ani. De mentionat ca persoana propusa spre a fi cenzor supleant este actionar al societatii, iar ceilalti 3 cenzori sunt experti contabili. In plus, aceeasi numire a cenzorului supleant s-a realizat si in 2016 fara indeplinirea conditiei mai sus mentionate, fiind admisa de registrul comertului. Din cate cunosc, exista prevederi in Legea 31/1990 cu privire la persoanele care pot fi numite cenzori, in speta art.161. Va rog, daca se poate, o opinie. Multumesc!
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulFiscal.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro -
cel mai apreciat site de consultanta fiscala din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu: TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 90.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in fiscalitate si contabilitate
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT ! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "Impozit pe constructii 2025"!
Intrebari similare din categoria Administratori, cenzori, directori
08Nov2024
Dividendele care se cuvin dupa data transmiterii actiunilor
de
Profeanu Laura
valabil la 08 Nov 2024
Intrebare:
De comun acord desigur, cota de participare a unui asociat a fost redusa, prin act aditional de cesiune, iar la acel moment dividendele cuvenite (conform procentelor detinute inainte de cesiune) i s-au achitat partial. Mai poate solicita achitarea diferentei? Va multumesc.
07Mar2024
Imprumut acordat administratorilor de catre societate. Limita maxima, conform legii 311990
de
Florentina Buzea
valabil la 07 Mar 2024
Intrebare: Conform art.144.4 - Legea 441/2006, (3), a) si b), societatea comerciala poate acorda imprumut administratorilor pana la limita echivalentului in lei a sumei de 5000 Euro?
18Dec2023
Calitatea de asociat in mai multe microintreprinderi de la 01 ianuarie 2024
de
Rodica Mantescu
valabil la 18 Dec 2023
Intrebare: Din 2024 mai poate fi acelasi asociat in trei firme microintreprinderi, cu peste 25% sau s-a modificat legea si nu se mai poate decat intr-o firma? Multumesc!
30Aug2022
Venituri primite de persoana fizica nerezidenta care actioneaza in calitatea sa de administrator
de
Dani Cucu
valabil la 30 Aug 2022
Intrebare: O societate din Romania, cu administrator si asociat persoana fizica nerezidenta (cetatean italian), doreste sa plateasca acestui administrator o indemnizatie pentru munca prestata (conducerea-coordonarea activitatii firmei). Care este forma legala de plata catre administrator (exclus contract de munca) si care sunt implicatiile fiscale ca urmare a acestei renumeratii? Multumesc.
11Iul2022
Decontare diurna administrator fara CIM cf. Legii nr. 72/2022.
de
Nicolae Liviu
valabil la 11 Iul 2022
Intrebare: In urma modificarilor privind diurna, am dori sa stim daca se poate acorda diurna administratorilor stabiliti conform actului constitutiv, fara a avea contract de administrare/mandat si nici nu este angajatat al firmei. Multumesc!
09Feb2020
Conditii primire indemnizatie de somaj. Legea 76/2002
de
Ionut Jinga
valabil la 09 Feb 2020
Intrebare: Un asociat unic si administrator la un SRL, este angajat la o alta firma. Postul de la acea firma se desfiinteaza. Intrebare: poate sa iasa in somaj, daca este asociat unic si administrator la propria firma, la care nu este angajat, si nu a ridicat nici dividende? (nu are venituri pe CNP) Multumesc!