Cheltuieli de reclama si publicitate. Tratament fiscal
Raspuns oferit deIonut Jinga

consultant fiscal
valabil la 11 Feb 2023
Intrebare: Societatea a bugetat pentru anul 2023 cheltuieli pentru stimularea vanzarilor. Pentru fiecare agent de vanzari s-a stabilit un buget valoric, calculat ca procent din realizarile sale, in functie de numarul de clienti din portofoliu sau de zona etc. Fiecare agent de vanzari are libertatea de a negocia cu clientii sai procentul de discount, produsele gratuite care pot fi bunuri care fac parte din oferta de vanzare sau au legatura cu produsele vandute cat si bunuri achizitionate de la alti parteneri (telefon, TV LCD, laptopuri, panouri fotovoltaice etc.) cu scopul de a fi acordate gratuit, daca indeplinesc conditiile de rulaj, obiectiv/target pe anumite branduri. Toate negocierile cu clientii vor fi prevazute in Acte aditionale la contractele de vanzare-cumparare incheiate cu partenerii. La indeplinirea conditiilor prevazute in actul aditional se va acorda discountul sau bunul negociat cu fiecare partener. Cheltuielile cu aceste produse achizitionate, acordate gratuit pentru stimularea vanzarilor, sunt considerate cheltuieli de reclama publicitate, deductibile la calculul impozitului pe profit? Care este tratamentul din punct de vedere al TVA? Ca sa fim siguri ca partenerii isi inregistreaza aceste bunuri primite gratuit le putem acorda pe baza de factura fiscala cu valoare zero? De ex. Telefon 1 buc. 3000 19 % tva; Telefon 1 buc -3000 19% tva.
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro
Login utilizator
De ce sa te inregistrezi?
- 47 de experti sunt la dispozitia ta 24 / 7 / 365!
- Ai acces la o baza de date cu 70.000 intrebari si raspunsuri din contabilitate, fiscalitate, impozit pe salarii.
- Toate informatiile din portal iti stau la dispozitie oricand si din orice locatie!
- Accesul total in portal consultanta personalizata te costa acum doar 4 lei/zi, TVA inclusa.
- Consultanta oferita de specialistii PortalCodulFiscal.ro
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "E-Factura, E-Transport. 10 studii de caz de maxima importanta."!
Intrebari similare din categoria Impozite si Taxe
Mar212023
Regim cheltuieli autoturisme utilizate exclusiv de catre administratorul societatii
de
Ela Dumitra
valabil la 21 Mar 2023
Intrebare: In patrimoniul societatii se regasesc 2 autoturisme care nu sunt utilizate exclusiv in scopul activitatii economice (sunt utilizate exclusiv de catre administratorul societatii). Care este tratamentul fiscal privind cheltuielile aferente vehiculelor rutiere, dar si al cheltuielilor privind amortizarea? Ce se intampla cu tva la achizitia acestora dar si pe parcursul exploatarii acestora in ...
Mar052023
Vanzare teren si hala. Beneficiar din Italia. Regim TVA. Inregistrari contabile
de
Constanta Popa
valabil la 05 Mar 2023
Intrebare: Societatea noastra are teren propriu intravilan si o hala construita pe acest teren, tot in proprietatea noastra (cadastru, tot ce trebuie), valoarea fiind de aproximativ doua milioane euro. Vrem sa vindem si terenul si hala unei societati din Italia. Intrebarea este daca se poate vinde, cum trebuie intocmita factura si care este monografia contabila. Multumesc!
Nov272022
Declaratia 177. Completari ulterioare
de
Irina Dumitrescu
valabil la 27 Nov 2022
Intrebare: Societatea are un plafon neutilizat pentru sponsorizari. Conform Ordinului 1679/2022, se poate depune declaratia 177 pentru redirectionarea din impozitul pe profit a sumei ramase neutilizata din impozitul anului 2021 pentru sponsorizare. Societatea a depus o declaratie pentru un beneficiar, neutilizand tot plafonul. Mai poate depune o declaratie noua pentru restul de plafon neutilizat pentru alt ...
Nov112022
Firma din domeniul Horeca. Sistem de impunere an 2023
de
Ionut Jinga
valabil la 11 Nov 2022
Intrebare: Ce impozitare sa alegem din anul 2023? Domeniile noastre de activitate sunt hoteluri si restaurante. Impozit pe venitul microintreprinderii (1%) sau impozit pe profit 16%. Cum ar fi mai bine? Impozitul specific dispare. Ce alternative avem noi companiile din HoReCa? Regimul cel mai favorabil pentru activitatea desfasurata care este? Va multumesc.
Oct262022
Recuperare valoare utilaje si matrite utilizate pentru productia de bunuri, regim fiscal TVA
de
Amelia Dumitras
valabil la 26 Oct 2022
Intrebare: Compania noastra plateste matrite care raman la furnizorii de materie prima, din UE si din afara UE. Dupa o perioada, atunci cand se ajunge la productia de serie, aceste utilaje/matrite sunt platite de catre clientii nostrii care sunt din Romania si UE. Cum inregistrm si declaram aceste vanzari de utilaje in D300, D390 si D394, va rog? Vanzare de bunuri fara livrare? Va multumesc.
Oct172022
Regim fiscal cesionare parti sociale detinute la o alta societate catre persoane fizice
de
Ela Dumitra
valabil la 17 Oct 2022
Intrebare:
O societate (SRL) intentioneaza sa-si cesioneze o parte din partile sociale detinute in cadrul unui alt SRL din Romania catre doua persoane fizice.
Uneia dintre aceste persoane fizice va vinde partile sociale la valoare nominala, iar celeilalte persoane fizice la un pret care depaseste cu mult valoarea nominala. In cadrul acestei tranzactii se ridica doua intrebari:
1. Din punct de ...