Colaborare intre doua persoane juridice
Raspuns oferit deJustinian Cucu

Jurist, Consultant fiscal
valabil la 19 Ian 2023
Intrebare: Un cabinet medical stomatologic organizat sub forma de SRL (A) doreste sa colaboreze cu un medic stomatolog, care are si el un SRL (B). Medicul care are SRL-ul B ar veni zilnic sa lucreze la cabinetul medical SRL A, iar la sfarsit de luna sa factureze serviciile prestate de pe SRL B spre SRL A. Poate sa faca un contract de colaborare intre cele doua SRL-uri? Daca da, care ar fi modul de impozitare? Exista ceva impozit cu retinere la sursa, pe care trebuie sa il plateasca SRL A, sau fiecare SRL isi plateste impozitele in functie de vectorul fiscal cu care este inregistrat? Multumim!
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro
Login utilizator
De ce sa te inregistrezi?
- 47 de experti sunt la dispozitia ta 24 / 7 / 365!
- Ai acces la o baza de date cu 70.000 intrebari si raspunsuri din contabilitate, fiscalitate, impozit pe salarii.
- Toate informatiile din portal iti stau la dispozitie oricand si din orice locatie!
- Accesul total in portal consultanta personalizata te costa acum doar 4 lei/zi, TVA inclusa.
- Consultanta oferita de specialistii PortalCodulFiscal.ro
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "E-Factura, E-Transport. 10 studii de caz de maxima importanta."!
Intrebari similare din categoria Conventii / Contracte
Ian092023
Obligatii declarative privind veniturile din cedarea folosintei bunurilor
de
Dani Cucu
valabil la 09 Ian 2023
Intrebare: O persoana fizica detine un apartament de dinaintea casatoriei. Daca inchiriaza acest apartament dupa casatorie, trebuie depusa declaratia unica pentru declararea venitului din cedarea folosintei bunurilor si de catre sot si de catre sotie?
Oct222022
Casa de Ajutor Reciproc. Forma de organizare
de
Nicolae Liviu
valabil la 22 Oct 2022
Intrebare: Ce forma de organizare reprezinta CAR a pensionarilor (Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor)? Speta se refera la CAR a pensionarilor, care are salariati, si are 3 membri alesi si 1 presedinte ales. Care sunt implicatiile fiscale privind contributiile sociale datorate atat in cazul persoanelor angajate, cat si in cazul membrilor si presedintelui (care probabil au contract de mandat) si cum se ...
Apr142021
Obligatii privind delegarea in strainatate
de
Dani Cucu
valabil la 14 Apr 2021
Intrebare: O societatea din Romania angajeaza cu contract individual de munca atat cetateni romani cat si cetateni croati pe o perioada determinata de trei luni si ii deleaga sa lucreze in strainatate in tara membra UE. Va rog sa precizati ce demersuri ar trebui facute si ce documente trebuie obtinute de catre societatea angajatoare pentru a desfasura acest tip de activitate. De asemenea, ce documente ar ...
Feb192021
Venituri din contract de antrepriza. Obligatii fiscale ale celor doua parti
de
Rodica Mantescu
valabil la 19 Feb 2021
Intrebare: In anul 2020, am obtinut venituri dintr-un contract de antrepriza in valoare de 3333 lei, pentru care mi s-au retinut 333 lei - 10% impozit. In afara de aceste venituri, am un contract permanent ca salariat. Care sunt obligatiile declarative si ce sume ar trebui sa platesc pentru venitul obtinut suplimentar si mentionat anterior?
Nov062020
Contracte de inchiriere. Modificarea numarului peste 5 in cursul anului. Cumulare contracte incheiate de soti
de
Constanta Popa
valabil la 06 Nov 2020
Intrebare:
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele probleme:
- persoana fizica incepe anul 2019 cu 5 contracte de inchiriere spatii. Pe parcursul anului 2019 numarul acestora ajunge la 10, dar la sfarsitul anului raman active doar 5 contracte de inchiriere. In acest caz persoana fizica califica aceste venituri in categoria veniturilor din activitati independente sau ramane cu impozitarea de la ...
Oct112020
Persoana pensionata anticipat. Posibilitatea de a incheia un contract de management
de
Rodica Mantescu
valabil la 11 Oct 2020
Intrebare: Poate o persoana pensionata anticipat sa incheie cu o societate comerciala un contract de management fara sa se inregistreze ca PFA? Exista vreun plafon in ce priveste cuantumul pretului pentru serviciile prestate, stabilit prin acest contract? Societatea va retine la sursa impozitul de 10% cas si cass? Va calcula si CAM pentru acest contract?