Contabilitatea de gestiune - pagina 10
Mai192017
Oferte comerciale. Monografie contabila
de
Costin A. Istrate
19 Mai 2017
Intrebare: Societate comerciala care produce si vinde prajituri doreste, in vederea stimularii vanzarii si a cunoasterii produselor, sa acorde bonusuri, de exemplu la 2 prajituri din acelasi sortiment vandute se acorda una gratis din alt sortiment, participare la evenimente cu testarea produselor, etc.
Cum se scot din gestiune, cum se trec in bonul de casa si care este monografia contabila?
Mai162017
Bunuri acordate gratuit de furnizor. Inregistrarea in gestiune a gratuitatilor
de
Constanta Popa
16 Mai 2017
Intrebare: Societatea primeste la achizitia de bunuri de la furnizor si produse gratuite si pot fi mai multe situatii. De exemplu:
- la achizitia a 1000 buc. produs x, primeste 10 buc. de acelasi fel
- la achizitia a 1000 buc. produs x, primeste 10 buc produs y cu valoare zero (0) Aceste produse care se acorda cu valoare 0 sunt conditionate de cantitatea achizitionata. Aceste gratuitati sunt acordate pe ...
Mar282017
Vanzare oua prepelite. Contabilitate in partida simpla
de
Olga Crevelescu
28 Mar 2017
Intrebare: O intreprindere familiala creste prepelite si vinde ouale la magazine mari. Activitatea este declarata pe sistem real. Va rog sa-mi spuneti ce declaratii se depun, cum ar trebui tinuta contabilitatea: gestiune productie-comert si daca este necesara casa de marcat? Mentionez ca detine un registru de incasari-plati.
Mar222017
Evidenta marfurilor cantitativ valoric. Corectarea erorilor contabile
de
Olga Crevelescu
22 Mar 2017
Intrebare: O societate are in situatia adaosului pe toate vanzarile de marfa suma de 2113622.27 in programul de contabilitate saga ,iar in balanta la 31.12.2016 diferenta dintre 707 si 607 este de 1907798.76. Precizam ca sortarea din materie prima in marfa s-a facut la finalul lunii, iar in cursul lunii s-au facut vanzari de marfa. Dorim sa inregistram printr-un venit diferenta de adaos de 205823.51 fara a ...
Mar082017
Organizare gestiune pentru bar
de
Olga Crevelescu
08 Mar 2017
Intrebare: Cum trebuie tinuta gestiunea pentru un club in conditiile in care unele din produse se incadreaza prevederilor din OMFP 1802/2014 punctului 276 alin. (1), iar alte produse sau acelasi produs poate fi vandut ca marfa? Ex.1 sticla de vodka poate fi vaduta ca atare, dar poate fi folosita si in retetele de cocktail. Pentru ce produse voi face raport de gestiune si la ce pret?
Ian052017
Vanzare produse achizitionate vrac
de
Olga Crevelescu
05 Ian 2017
Intrebare: O societate achizitioneaza orez si fasole din Uniunea Europeana pe care le ambaleaza in Romania. Produsele ambulate sunt achizitionate vrac si sunt ambalate la pungi de 900 g. Mentionez ca au fost create un brand si un logo care sunt folosite pe ambalajele respective. De asemenea au fost achizitionate si niste masini special de ambalare (baxatoare, banda de evacuare, masini de inscriptionat ...
Nov242016
Inregistrare productie restaurant
de
Olga Crevelescu
24 Nov 2016
Intrebare: Este corect daca un restaurant isi inregistreaza productia de la bucatarie direct in contul 371? Acesta are reteta pentru fiecare produs rezultat, iar la reteta respectiva pentru fiecare ingredient care intra are pret de vanzare, iar prin insumarea pretului de vanzare la ingrediente rezulta pretul de vanzare al produsului respectiv:
Exemplu:
Omleta cu cascaval
ingrediente um cant pret vanzare ...
Iun092016
Evidenta contabila distincta pe tipuri de activitati
de
Olga Crevelescu
09 Iun 2016
Intrebare: Societatea are in derulare un proiect FEADR (imprumut nerambursabil) si are ca unica activitate cultivarea cerealelor (exclusiv orez) plantelor leguminoase si a plantelor producatoare de seminte oleaginoase.Proiectul FEADR a constat in achizitionarea de utilaje specifice agriculturii (combine, tractoare,..) si constructia de silozuri. Cum se tine contabilitatea distincta in acest caz, cand ...
Apr222016
Servicii de cazare si masa. Monografie contabila
de
Costin A. Istrate
22 Apr 2016
Intrebare: Societatea - se ocupa cu cazare si masa - achizitioneza peste. Din acest peste rezulta o cantitate de icre si deseuri (solzi+mate). Va rog monografia contabila pentru icrele rezultate (care ulterior vor fi prelucrate si vandute la mic dejun) si deseurile rezultate.
Mar202016
Descarcarea din gestiune a marfurilor vandute
de
Costin A. Istrate
20 Mar 2016
Intrebare: Care este formula de descarcare din gestiune a marfurilor vandute cu amanuntul in conditile in care societatea aplica adaos comercial variabil si are in gestiune marfuri cu cota de TVA 9% si 20%.
Mar072016
Suport de curs pe tableta. Inregistrarea in contabilitate
de
Irina Dumitrescu
07 Mar 2016
Intrebare: Pe formularul de participare al unui salariat la un curs de perfectionare apar doua variante de taxe cu valori diferite, prima pentru suport de curs in format electronic pe stick si a doua varianta, cu valoare mai mare cu 140 lei, pentru suport de curs in format electronic pe tableta. Salariatul a ales a doua varianta de taxa, cu tableta, drept pentru care intrebarea este daca tableta se ...
Feb152016
Activitate de restaurant si catering. Monografie contabila
de
Costin A. Istrate
15 Feb 2016
Intrebare: O societate platitoare de TVA si impozit pe microintreprindere are ca obiecte de activitate restaurante, catering si alte activitati de alimentatie. Societatea are un contract in exclusivitate pentru a servi trei mese pe zi pentru personalul angajat al beneficiarului. In paralel cu aceasta activitate, presteaza si activitatea de catering pentru alte societati. Care este monografia contabila, care ...
Nov232015
Productia in curs de executie. Implicatii contabile si fiscale
de
Costin A. Istrate
23 Nov 2015
Intrebare: O persoana juridica romana platitioare de TVA si impozit pe profit desfasoara o activitate de productie agricola pe un teren luat in arenda.
1) Intra in costul productiei in curs pe langa toate celelalte cheltuieli directe si indirecte si cheltuiala cu arenda (stabilita prin contract in bani si nu in natura)?
2) Care sunt implicatiile contabile si fiscale in legatura cu subventiile pe care ...
Oct262015
Cheltuiala cu valoarea neamortizata a mijloacelor fixe majoreaza costul de productie
de
Elena Garofil
26 Oct 2015
Intrebare: Cheltuiala aferenta valorii ramase neamortizate a unui mijloc fix care a fost scos din evidenta (se doreste inlocuirea lui cu unul mai performant) face parte din costul de productie sau este cheltuiala a perioadei? Dar in situatia inlocuirii unei componente intr-un echipament care are valoare ramasa neamortizata cu o noua componenta, cum se trateaza aceasta cheltuiala? Face sau nu parte din ...