Data evaluarii unitatilor de fond
valabil la 28 Iun 2019
Intrebare: Firma noastra a primit o oferta de la BRD Assement Manager de a cumpara niste unitati dintr-un Eurofond in valuta EURO. Firma analizeaza aceasta posibilitatea de a investi suma de 200.000 Euro in acest Eurofond pe o perioada de 1 an. Eurofondul in acest moment ofera un randament superior dobanziilor bancare oferite de banci pentru moneda euro. Intrebari: 1.Monografie contabila: 5081 - 5124 / 200.000 Euro la cursul BNR din ziua achizitiei. E correct? Valoare VUAN = 1 unitate = 140,87 Euro 2.Avand in vedere ca vom cumpara in valuta Euro trebuie sa facem evaluarea in fiecare luna a sumei de 200.000 Euro in ultima zi a lunii in care rezulta o diferenta favorabila sau nefavorabila de curs valutar? Ma refer la OMPF 1802/2014 cu privire la evaluarea lunara a tuturor elementelor in valuta. La pct. 304 alin. (3) si (4) din OMFP 1802/2014 pentru aprobarea Reglementarilor contabile privind situatiile financiare anuale individuale si situatiile financiare anuale consolidate se prevede ca: "(3)La finele fiecarei luni, disponibilitatile in valuta si alte valori de trezorerie, cum sunt titluri de stat in valuta, acreditive si depozite in valuta se evalueaza la cursul de schimb al pietei valutare, comunicat de Banca Nationala a Romaniei din ultima zi bancara a lunii in cauza.(4)Diferentele de curs inregistrate se recunosc in contabilitate la venituri sau cheltuieli din diferente de curs valutar " dupa caz." In contul 6651 se inregistreaza diferentele nefavorabile de curs valutar legate de elementele monetare exprimate in valuta iar in contul 7651 se inregistreaza diferentele favorabile de curs valutar legate de elementele monetare exprimate in valuta. 3.Suntem obligatii sa facem in ultima zi a lunii evaluarea cu privire a eurofondului care poate sa rezulte o scadere sau crestere? Daca am achiziitionat la o uniitate VUAN = 1 unitate = 140,87 Euro, si la data de 30.06.2019 este posibil sa am 2 scenarii posibile: Scenariu 1, valoarea VUAN - 1 unitate = 139,58, ceea ce inseamana ca avem o pierdere fata de valoarea achizitionata. Scenariu 2, valoarea VUAN - 1 unitate = 141,59, ceea ce inseamana ca avem un venit fata de valoarea achizitionata. Sau ramane aceeasi valoare pana in momentul cand il vom vinde? Adica daca dorim sa l vindem in Septembrie, atunci vom face operatiunea de pierdere/venit? 4.In cazul in care vom vinde in Septembrie pe pierdere, pierderea este o cheltuiala deductibila?
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulFiscal.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro -
cel mai apreciat site de consultanta fiscala din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu: TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 90.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in fiscalitate si contabilitate
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT ! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "SAF-T 2025"!
Intrebari similare din categoria Investitii
03Iul2025
Dividende platite catre asociat PJ nerezident
de
Mariana Prejbeanu
valabil la 03 Iul 2025
Intrebare:
O societate inmatriculata in Romania are printre asociati o societate inmatriculata in Elvetia. Ce taxe se datoreaza pentru plata dividendelor catre asociatul din Elvetia si ce obligatii declarative au cele doua societati?
20Mai2025
Imprumut fara dobanda intre societati
de
Vera Constantin
valabil la 20 Mai 2025
Intrebare:
Daca in contractul de imprumut intre afiliat nu este trecuta o dobanda, la un control fiscal pot fi consecinte?
20Mai2025
Continuare
de
Mariana Prejbeanu
valabil la 20 Mai 2025
Intrebare:
Plata impozitului se face la valoarea totala a contractului de vanzare actiuni indiferent daca acestea se achita pe loc in anul respectiv sau esalonat pe 4 ani?
In acest caz in contract se specifica ca plata va fii esalonat pe 4 ani.
Multumesc!
18Mai2025
Imprumut intre societati afiliate
de
Vera Constantin
valabil la 18 Mai 2025
Intrebare:
La imprumuturi intre firme afiliate pentru finantarea activitatii este obligatoriu aplicarea unei dobanzi? Actul normativ care reglementeaza? Daca da, care poate fi dobanda?
Daca in contract nu este trecuta dobanda pot fi consecinte fiscale la vreun control?
Va multumesc.
14Apr2025
Declararea impozitului pe veniturile din investitii
de
Alexandru Palaghia
valabil la 14 Apr 2025
Intrebare:
Venitul din vanzarea de parti sociale unde se declara in declaratia unica in asa fel incat sa fie impozitat conform codului fiscal art .97 cu 1 sau 3% functie de perioada de detinere a partilor? Am incercat la investitii, dar e impozitat cu 10%.
28Mar2025
Realizare investitie. Utilizare materiale din stoc
de
Mariana Prejbeanu
valabil la 28 Mar 2025
Intrebare:
O societate realizeaza o investitie - constructie hala si birouri cu o firma de constructii, in baza unui contract de executie. Pe stoc societatea are o serie de materiale de constructii pe care am dori sa le folosim in vederea investitiei. Care este temeiul legal in care s-ar putea realiza acest lucru?
Va multumesc.