Deductibilitate cheltuieli cu autoturisme
valabil la 26 Mai 2023
Intrebare: O firma detine un numar de masini repartizate pe utilizatori / angajati astfel: directori de vanzari, responsabili achizitii, manageri de proiecte de antrepriza, sefi de santier, personal care asigura servicii de mentenanta a produselor proprii livrate pe perioada de garantie acordata acestora. Pe langa acestea exista un numar de 3 masini fara un utilizator alocat in mod direct care sunt folosite de catre angajatii firmei pentru deplasari la banci, ANAF, tribunal, alte institutii ale statului, deplasari intre punctelede lucru ale firmei. Intrebare: Care dintre aceste vehicule s-ar incadra la regimul de deducere 100% al cheltuielilor? Pe langa foaia de parcurs, trebuie prevazute in mod expres in fisa postului atributii care sa intre in sfera vanzarilor/achizitiilor? De ex., sefii de santier merg in locuri greu accesibile unde nu exista mijloace de transport in comun. Dat fiind faptul ca atat ei cat si managerii de proiect lucreaza la un proiect care va fi facturat apoi (lucrari de reabilitare statii pompare apa) poate fi activitatea lor asimilata activitatii de vanzare si deduse costurile 100%?
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulFiscal.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro -
cel mai apreciat site de consultanta fiscala din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu: TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 90.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in fiscalitate si contabilitate
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT ! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "Legea Austeritatii 2025. Raspunsuri pentru contabili"!
Intrebari similare din categoria Tratament fiscal operatiuni economice
27Mai2025
Tratamentul fiscal al scoaterii din evidenta a unui autoturism M1 in urma unei daune totale: TVA si deductibilitatea valorii neamortizate
de
Profeanu Laura
valabil la 27 Mai 2025
Intrebare:
Totusi, valoarea veniturilor din despagubiri (in urma dosarului de dauna) si a veniturilor din vanzarea caroseriei auto depaseste cu mult valoarea ramasa neamortizata. Nu mi se pare corect sa am si venituri impozabile si totodata cheltuiala nedeductibila. Nu exista vreo prevedere legala pentru acest caz? Multumesc.
27Mai2025
Tratamentul fiscal al scoaterii din evidenta a unui autoturism M1 in urma unei daune totale: TVA si deductibilitatea valorii neamortizate
de
Profeanu Laura
valabil la 27 Mai 2025
Intrebare:
Revin asupra spetei in care se vinde un autoturism M1, ded 50%, neamortizat integral (valoarea neamortizata 100.000 lei, perioada ramasa 22 luni), se incaseaza dauna conform suma stabilita de asigurator si totodata se vand o parte din piese. Conform pct 27 din norme la Codul fiscal valoarea ramasa neamortizata este deductibila in limita a 1.500 lei inmultita cu numarul de luni ramase de ...
12Mai2025
Pierdere fiscala si contabila. Deductibilitate client in faliment
de
Gina Popescu
valabil la 12 Mai 2025
Intrebare:
1. Societatea platitoare de impozit pe profit prezinta urmatoarele rezultate fiscale, cumulat, la fiecare sfarsit de trimestru:
- pierdere fiscala an 2023, 25.500 lei
- profit impozabil trim.1 2024, 5.651 din care 70% acoperim pierdere din 2023 (3.956 lei) si impozitam 30% adica 1695, impozit 16% = 271 lei
- trim. 2 din 2024 rezulta pierdere fiscala 1.013 lei
- trim 3 din 2024 rezulta ...
18Apr2025
Export bunuri, documente justificative
de
Amelia Dumitras
valabil la 18 Apr 2025
Intrebare:
Firma A din Romania, platitoare de TVA, livreaza bunuri catre firma B din SUA, care livreaza aceste bunuri firmei C din Mexic. Marfa se livreaza direct din Romania in Mexic, fara a mai trece prin SUA. Transportul este organizat de catre firma C, prin firma de curierat (DHL).
Dupa livrare, firma A primeste de la DHL: eticheta DHL cu numarul atribuit pentru livrarea respectiva (de ex 1200) si ...
03Apr2025
Deplasare salariat in strainatate
de
Gina Popescu
valabil la 03 Apr 2025
Intrebare:
O firma platitoare de TVA incheie un contract cu o firma din Danemarca in anul 2021 pentru testari tehnice la inaltime. Salariatul este trimis in delegatie lunar in zilele lucratoare iar in weekenduri acesta revine in Romania. Firma plateste diurnele conform pontajului facut impreuna cu beneficiarul, cazarea si biletele de avion. Va rugam sa ne spuneti daca procedura aplicata este in regula si ...
02Apr2025
Cazare partener negocieri. Deductibilitate
de
Constanta Popa
valabil la 02 Apr 2025
Intrebare:
Conducerea a avut o intalnire de negociere cu un partener la care i-a asigurat cazarea si masa. Intrebare: este deductibila cazarea daca nu este salariat?