Dividende din Malta. Aspecte fiscale
valabil la 12 Feb 2023
Intrebare:
Va rugam sa ne furnizati opinia Dvs. cu privire la implicatiile fiscale ale unor actionari rezidenti fiscali in Romania (persoane fizice) care detin actiuni intr-o entitate nerezidenta (Malta). Majoritatea actionarilor rezidenti fiscal in Romania au si calitate de salariat.
Entitatea nerezidenta face o distribuire de dividende, iar veniturile sunt incasate de catre residentii fiscali din Romania in conturile lor bancare. Doresc sa mentionez ca in Malta cota impozitului cu retinere la sursa pentru dividende distribuite actionarilor nerezidenti este 0%, astfel incat, dupa aplicarea ratei mai favorabile se va alege legislatia locala si nu prevederile Tratatului de Evitare a Dublei Impuneri incheiat intre Romania si Malta (5%).
In sensul celor de mai sus, va rugam sa ne furnizati urmatoarele informatii:
1) Numele/ numarul formularului care trebuie depus de catre actionarii persoane fizice (ex. Declaratia unica ? 212);
2) Termenul limita pana la care se depune declaratia de mai sus (ex. 25 mai a anului urmator incasarii sumelor);
3) Impozitul aplicabile veniturilor din dividende (ex. 8%);
4) Orice alte taxe / contributii datorate pe veniturile din dividende primite de la o entitate nerezidenta (ex. CAS / CASS);
5) Termenul limita pana la care trebuie virate aceste sume (taxe contributii), precum si detaliile de plata in cazul in care exista un cont unic;
6) Orice alte informatii cu privire la aceste venituri pe care considerati ca actionarii le-ar putea considera utile.
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulFiscal.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro -
cel mai apreciat site de consultanta fiscala din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu: TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 90.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in fiscalitate si contabilitate
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT ! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "Impozit pe constructii 2025"!
Intrebari similare din categoria Venituri realizate din strainatate
07Mai2025
Pensie din Spania. Declaratia unica
de
Vera Constantin
valabil la 07 Mai 2025
Intrebare:
O persoana fizica a lucrat in Spania si obtine pensii din acesta tara. Ulterior s-a intors in Romania si incaseaza pensia intr-un cont din Spania. A primit notificare de la ANAF-ul din Romania ca trebuie sa-si declare aceste venituri. In acest caz, fiind rezident in Romania, este obligat la plata impozitului pe venituri din strainatate, respectiv pensii obtinute din Spania?
06Mai2025
Obligatii fiscale si deduceri aplicabile unui pensionar roman cu pensie din Germania
de
Profeanu Laura
valabil la 06 Mai 2025
Intrebare:
Medic stomatolog care a desfasurat activitate profesionala in Germania se pensioneaza in Germania, se intoarce in Romania si incaseaza pensia in contul sau bancar din Romania. Intrebarea mea este daca in afara de declaratia 112 mai are vreo obligatie declarativa si daca se poate aplica deducerea lunara de 2000 de lei la impozitul pe venit (pensii) in conditiile in care plata primelor 3 pensii ...
16Apr2025
Venituri din activitati desfasurate in strainatate
de
Vera Constantin
valabil la 16 Apr 2025
Intrebare:
Cetatean roman, care a fost plecat in Australia pentru o perioada de 10 ani, a revenit in Romania si a devenit rezident fiscal in Romania incepand cu 01.07.2024 (a depus chestionar stabilire rezidenta, a primit notificare de la ANAF ca are obligatie integrala in Romania).
Desi a devenit rezident fiscal in Romania, cetateanul roman si-a pastrat o forma de organizare similara unui PFA in ...
15Apr2025
Venituri impozabile obtinute din Romania
de
Profeanu Laura
valabil la 15 Apr 2025
Intrebare:
Firma din Marea Britanie trebuie sa emita factura, catre societatea din Romania, sau este suficient contractul? Mentionez ca in contract este trecuta o singura suma pentru si pe contract sunt trecute datele firmei din Marea Britanie.
15Apr2025
Comercializare produse la eveniment sportiv din Austria
de
Profeanu Laura
valabil la 15 Apr 2025
Intrebare:
O societate vinde produse promotionale la evenimente sportive (ex: tricouri, esarfe etc pentru echipele de fotbal). Va rugam sa ne spuneti care este modalitatea prin care ar putea vinde aceste produse la evenimente in afara tarii (ex: meci de fotbal in Austria). Care sunt conditiile si modalitatea de inregistrare si fiscalizare a acestor vanzari de bunuri in cadrul evenimentelor. Multumesc!
08Apr2025
Tranzactionare actiuni in strainatate. Costuri aferente tranzactiilor
de
Constanta Popa
valabil la 08 Apr 2025
Intrebare:
O persoana fizica tranzactioneaza actiuni printr-un cont deschis la o banca straina. Aceasta banca percepe trimestrial niste cheltuieli (advisory services, custody services, banking services) indiferent daca au avut loc sau nu tranzactii (sunt sume cvasi-fixe de la an la an). Pot fi luate in calcul aceste costuri la stabilirea castigului net anual/pierderii nete anuale potrivit art. 96 Cod ...