Imprumut acordat de o societate romaneasca afiliatelor sale. Aspecte juridice, fiscale, de raportare
valabil la 27 Mar 2023
Intrebare: Va rog frumos sa-mi spuneti in care conditii o firma din Romania poate da cu imprumut 2 mil eur unei firme din Croatia: 1. Daca firma din Croatia este filiala firmei din Romania prin care firma din Romania obtine venituri din Croatia? 2. Daca firma din Croatia nu este legata de firma din Romania, este total independenta, dar au acelasi asociat administrator? 3. Este legal dpdv al BNR sa acorde imprumutul (firma din Romania nu este autorizata de BNR ca si IFN) daca acest imprumut este facut o singura data? 4. Poate fi reincadrat vreodata imprumutul (din cele doua situatii) la "spalare de bani"? 5. Este obligatoriu dosarul preturilor de transfer in cele doua cazuri? 6. Este obligatoriu sa fie acordat acest imprumut cu dobanda? Daca da, aceasta poate fi sub nivelul dobanzii de referinta a BNR? Va multumesc.
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulFiscal.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro -
cel mai apreciat site de consultanta fiscala din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu: TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 90.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in fiscalitate si contabilitate
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT ! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "Impozit pe constructii 2025"!
Intrebari similare din categoria Tranzactii intre persoane afiliate
02Mai2025
Imprumut acordat unei persoane juridice afiliate
de
Profeanu Laura
valabil la 02 Mai 2025
Intrebare:
Societatea A, cu sediul in Romania, a infiintat societatea B, cu sediul in Spania. In fapt, societatea A este asociat unic in cadrul societatii B. Intrebarea este: poate societatea A credita societatea B cu un imprumut de valoare mare, purtator de dobanda? Daca raspunsul este afirmativ, care este dobanda pe care societatea A o poate pretinde?
11Apr2025
Dosarul preturilor de transfer, tranzactii cu persoane afiliate
de
Elena Garofil
valabil la 11 Apr 2025
Intrebare:
O firma care produce prajituri isi vinde marfa prin cofetarii proprii, dar si printr-o cofetarie a unei persoane afiliate. Este obligata sa intocmeasca dosarul preturilor de transfer la atingerea valorii de 350.000 euro a facturilor catre aceasta persoana afiliata? Multumesc!
18Feb2025
Tranzactii intre parti afiliate
de
Mariana Prejbeanu
valabil la 18 Feb 2025
Intrebare:
O societate (SRL) cu asociat unic, cetatean strain, achizitioneaza marfa din UE in baza unui contract de vanzare-cumparare pentru revanzarea acesteia pe teritoriul Romaniei.
Mentionez ca asociatul unic din Romania este asociat (nu cu detinere 100%) si in firma straina. Exista o relatie de afiliere in acest caz intre societatea din Romania si societatea straina? Va multumesc anticipat pentru ...
04Ian2025
Reorganizare societate prin divizare sau transfer de activitate
de
Elena Ionescu
valabil la 04 Ian 2025
Intrebare:
Societate cu cod CAEN - 0111 Cultivarea cerealelor, inregistreaza pierdere la 31.12.2024, pentru al doilea an consecutiv, din cauza preturilor scazute la cereale. A doua activitate a firmei este Cod CAEN - 1071 - Fabricarea produselor de panificatie, activ care ar genera profit la nivel de ramura. Administratorul unic asociat ar dori sa separe activitatile prin infiintarea unei firme. Tot el ...
13Dec2024
Contracte de imprumut intre doua societati afiliate. Recunoasterea dobanzilor
de
Profeanu Laura
valabil la 13 Dec 2024
Intrebare:
Dorim sa analizam corectitudinea calculului de dobanda aferent unor contracte de imprumut intre doua societati comerciale romane afiliate, tinand cont de urmatoarele:
- imprumuturile au fost acordate in 2021-2022, cu un termen de rambursare de pana la 5 ani, cu posibilitate de prelungire
- dobanda specificata in contracte este dobanda BNR de referinta, valabila la data acordarii ...
05Dec2024
Mentinere statut fiscal de microintreprindere, detineri persoane afiliate
de
Elena Ionescu
valabil la 05 Dec 2024
Intrebare:
Pentru a ramane microintreprindere, platitoare de impozit de venit in anul 2025, una din conditii sa nu detii mai mult de 25% in mod direct sau indirect din totalul drepturilor de vot si veniturile cumulate sa nu depaseasca 500.000 euro.
Intrebare: Gradul de rudenie, tata - fiu, sot - sotie conteaza in cazul impozitului (deoarece la TVA incasare se tine cont de gradul de rudenie)?
Concret, ...