Incetarea activitatii independente. Obligatii fiscale si declarative
valabil la 09 Nov 2020
Intrebare: Un birou notarial public cu 2 asociati (notar A - 10% si notar B - 90%) inceteaza asocierea si implicit activitatea biroului prin lichidare. La momentul acesta are in desfasurare un contract de leasing. La incheierea activitatii cum sunt tratate din punct de vedere fiscal bunurile achizitionate pentru desfasurarea activitatii? Notarul A se va asocia cu o alta persoana, iar Notarul B isi va desfasura activitatea singur. Ambii notari doresc sa preia in activitatile viitoare diverse obiecte de inventar si mijloacele fixe existente acum in asociere cu mentiunea ca Notarul B - 90% doreste preluarea leasingului in totalitate. Pentru inchiderea activitatii cum se procedeaza, care sunt implicatiile fiscale si ce declaratii se depun? Multumesc!
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulFiscal.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro -
cel mai apreciat site de consultanta fiscala din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu: TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 90.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in fiscalitate si contabilitate
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT ! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "Impozit pe constructii 2025"!
Intrebari similare din categoria Profesii libere
06Mai2025
Persoana fizica neautorizata. Organizare ocazionala de evenimente contra cost. Implicatii fiscale si riscuri fiscale.
de
Nicolae Liviu
valabil la 06 Mai 2025
Intrebare:
Va multumesc pentru raspunsul dvs!
De asemenea, as mai avea doua intrebari in completarea celei de mai sus:
1. Aceasta persoana fizica (neautorizata), poate incasa si Cash taxele de participare la acest festival/concurs, de la participanti?
2. Avand in vedere ca organizarea acestui eveniment are caracter ocazional si se intampla in Anul Curent, iar aceasta persoana fizica va declara prin ...
02Mai2025
Venituri obtinute ocazional de o persoana fizica neautorizata din organizarea de festivaluri concursuri. Tratament fiscal
de
Nicolae Liviu
valabil la 02 Mai 2025
Intrebare:
O persoana fizica (neautorizata) freelancer incaseaza in contul personal de la mai multe persoane fizice un total de aprox. 30.000 lei ce reprezinta taxa de participare la un festival/concurs pe care aceasta il organizeaza. Din aceasta suma, aprox. 20.000 lei reprezinta cheltuieli efectuate in vederea organizarii acestui festival/concurs, cum ar fi inchirierea locatiei, premii, consumabile, ...
07Apr2025
Obligatii declarative si de plata privind veniturile din activitati independente
de
Dani Cucu
valabil la 07 Apr 2025
Intrebare:
O persoana fizica autorizata obtine un venit net in anul 2024 de 22.000 lei, in declaratia estimata pentru anul 2024 a optat pentru plata CASS la un venit net estimat de 12 salarii de 39600 lei respectiv suma de 3960 lei, cass dedutibil este 2200 lei, cum ar trebui sa trec in declaratia unica finala pentru anul 2024 CASS?
Daca doreste sa se asigure la pensie pentru anul 2024 optional se ...
18Mar2025
Tratament fiscal venituri SUA, Grecia si Olanda
de
Florentina Buzea
valabil la 18 Mar 2025
Intrebare:
Situatia nr.1
In cursul anului 2024, o persoana fizica care NU a fost inregistrata fiscal in nici un fel (PFA, II) si neavand un contract de munca incheiat, a obtinut venituri din strainatate, in baza unor contracte de prestari servicii in care a avut functia de manager pentru realizarea a diverse proiecte precum lucrari de reparatii, intretinere, verificari si inspectii la bordul navelor ...
09Mar2025
Achizitie apartament. Implicatii fiscale
de
Florentina Buzea
valabil la 09 Mar 2025
Intrebare:
In 2015 era achizitionat un apartament de catre un birou executor judecatoresc pe credit bancar de la o persoana fizica. In carte funciara era trecut mentiunea ipoteca cu afectatiune speciala. Peste 5 ani s-a restituit banii catre banca, din carte funciara s-a scos mentiunea, ipoteca cu afectatiune speciala. Nu am amortizat, nu am inregistrat in contabilitate. Ar fi trebuit sa inregistrez si ...
13Feb2025
Tratamentul fiscal al cheltuielilor cu MBA-ul pentru avocatul colaborator intr-o SPRL
de
Florentina Buzea
valabil la 13 Feb 2025
Intrebare:
In cadrul unui societati profesionale de avocati cu raspundere limitata partenerii au decis sa achite studiile de MBA unuia dintre avocatii colaboratori.
Precizam ca MBA-ul se desfasoara in cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, contractul este incheiat intre ASE si SPRL, platile se fac prin transfer bancar in baza facturii emise de ASE catre SPRL.
Va rugam sa ne precizati ...