Indemnizatie de mobilitate. Plafon maxim neimpozabil
valabil la 22 Mai 2022
Intrebare: In baza legii 72/2022, nu sunt venituri impozabile si nici nu se retin contributii pentru "prestatiile suplimentare primite de salariati in baza clauzei de mobilitate" la nivelul de 2.5 ori nivelul institutiilor publice sau 3 salarii de baza ale salariatului care le primeste. Aceste limite sunt stabilite si pentru indemnizatia de deplasare si detasare. Care este nivelul pentru insitutiile publice stabilit pentru prestatiile in baza clauzei de mobilitate? In cazul in care nu exista aceste limite, este corect sa intelegem ca indemnizatia de mobilitate este neimpozabila (cu impozit pe venit si contributii) in limita a 3 salarii de baza ale salariatului? Ce documente justificative trebuie pregatite pentru incadrarea sumelor primite de salariat pe indemnizatia de mobilitate? Exista un risc de reincadrare a acestora pe venituri salariale? Multumesc.
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulFiscal.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro -
cel mai apreciat site de consultanta fiscala din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu: TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 90.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in fiscalitate si contabilitate
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT ! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "Impozit pe constructii 2025"!
Intrebari similare din categoria Venituri impozabile
12Mai2025
Venituri din dividende, turism si agricultura. Regimul CASS aferent veniturilor cumulate peste plafon
de
Nicolae Liviu
valabil la 12 Mai 2025
Intrebare:
O persoana fizica a obtinut in 2024 venituri din dividende mai mari de 24 de salarii pe care le-a inscris in 2024 la estimate, in declaratia unica. (CASS = 24 * 3300 * 10% = 7920 lei)
A mai obtinut in 2024 si venituri din inchiriere camere in scop turistic 3 camere*norma 45400 lei, precum si venituri din agricultura cereale (16 ha-2 ha)*norma 161 lei.
Declaratia unica ce va fi depusa ...
27Mar2025
Regimul fiscal al veniturilor din vanzarea bunurilor din patrimoniul personal
de
Alexandru Palaghia
valabil la 27 Mar 2025
Intrebare:
SRL avand obiect de activitate transport cu taxiuri nu are mijloace de transport in patrimoniu.
Autoturismele (3buc) cu care presteaza servicii de transport sunt preluate cu contract de comodat de la asociatul unic al firmei. Aceste autoturisme au fost achizitionate de asociatul unic ala firmei cu factura de la o societate comerciale in stare noua in anul 2024. Acum asociatul unic doreste sa ...
26Feb2025
Tratament fiscal cazare salariati
de
Florentina Buzea
valabil la 26 Feb 2025
Intrebare:
Societatea A a inchiriat, incepand cu luna iulie 2024, un spatiu de locuit de la Societatea B, in vederea cazarii angajatilor straini (locuinta de serviciu pentru - 4 persoane). Valoarea lunara neta a chiriei e de 1000 lei.
In cursul lunii Februarie 2025 acestia solicita suspendarea contractului individual de munca pentru perioade cuprinse intre 30-70 zile calendaristice, perioada in care nu ...
16Aug2024
Chirie salariati. Plafon neimpozabil
de
Nicolae Liviu
valabil la 16 Aug 2024
Intrebare:
Avem un angajat pentru care am inchiriat un apartament de la o persoana fizica. Valoarea lunara conform contractului de inchiriere este de 1.500 ron/luna, dar noi ii viram proprietarului doar 1.380 ron, 120 ron fiind impozit la sursa.
Intrebarile sunt urmatoarele:
1. Chiria reprezinta un venit de natura salariala care ar trebui impozitat?
2. Daca da, care dintre cele 2 valori se ...
29Iul2024
Asociatie sportiva. Cotizatii, contributii
de
Florentina Buzea
valabil la 29 Iul 2024
Intrebare:
O asociatie club sportiv primeste cotizatii lunare de la sportivii legitimati. Sunt aceste cotizatii din categoria veniturilor impozabile? Membrii sunt considerati cei legitimati sau trebuie afiliere? Taxele de organizare si participare la concursurile organizate de club sunt venituri impozabile? Asociatia club sportiv (a fost inregistratat ca asociatie club sportiv, nu club sportiv) poate ...
18Iun2024
Cesiune parti sociale. Tratament fiscal
de
Profeanu Laura
valabil la 18 Iun 2024
Intrebare: O societate S SA detine 100% (actionar unic) in D SRL. Se intentioneaza cesiunea partilor sociale ale S SA care o alta societate. Veniturile obtinute de S SA in baza contractului de cesiune sunt incluse in baza impozabila totala a persoanei juridice cedente pentru calculul impozitului pe profit?