Inregistrare venituri din vanzarea partilor sociale
valabil la 21 Mar 2023
Intrebare: Societatea vinde parti sociale, dar cu plata in 3 transe, astfel: - catre un SRL- 20% din CS - catre un PF - 10% din CS. Vanzarea se face la o valoare mai mare decat valoarea nominala, prima transa se incaseaza la valoarea nominala a partilor sociale, adica de 300.000 euro, urmand ca diferenta sa se incaseze in 2 transe: prima de 200.000 euro in decembrie 2023, iar cea de a 2 transa de 200.000 euro in martie 2024. Va rugam sa ne precizati cand trebuie sa intre la calculul impozitului pe profit sumele incasate: la data incasarii primei transe (300.000 euro) sau la data semnarii contractului de cesiune, chiar daca sumele nu s-au incasat inca. Multumim!
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulFiscal.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro -
cel mai apreciat site de consultanta fiscala din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu: TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 90.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in fiscalitate si contabilitate
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT ! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "Impozit pe constructii 2025"!
Intrebari similare din categoria Alte taxe si impozite
17Apr2025
Impozit suplimentar pentru persoanele juridice care desfasoara activitati in sectoarele petrol si gaze naturale
de
Profeanu Laura
valabil la 17 Apr 2025
Intrebare:
O societate comerciala cu cod CAEN 3523 incheie trimestrul I al anului 2025 cu o cifra de afaceri de 2374000 ron, respectiv total venituri 2450000 ron. Avem rugamintea de a comunica daca societatea datoreaza pe langa impozitul pe profit si impozit suplimentar, daca da, cum se calculeaza si cum se declara acesta?
11Mar2025
Cheltuieli deductibile cheltuielile efectuate in scopul desfasurarii activitatii economice
de
Profeanu Laura
valabil la 11 Mar 2025
Intrebare:
Avem urmatoarea situatie, un ONG plateste catre o firma din America o taxa de participare la o conferinta si nu avem factura. Cum consideram cheltuiala deductibila sau nedeductibila pentru ONG? Va multumim!
01Oct2024
Tratament fiscal pentru acordarea de catre proprietar a dreptului de utilizare a drepturilor de tip know-how
de
Profeanu Laura
valabil la 01 Oct 2024
Intrebare:
Societatea X din UE este actionar majoritar la societatea Y din Romania. La finele anului 2024, doreste sa factureze "dreptul de folosire al marcii proprii" (marca societatii X inregistrata international) pe teritoriul Romaniei ca procent din Cifra de afaceri in baza unui contract de licenta. Care este tratamentul fiscal aferent operatiunii?
24Aug2024
Vanzare parti sociale. Impozit persoana fizica
de
Irina Dumitrescu
valabil la 24 Aug 2024
Intrebare:
Persoana fizica 1 este asociat unic la o societate cu raspundere limitata si detine 10 parti sociale x 20 lei/parte sociala. Are aceasta calitate incepand cu luna octombrie 2022. In anul 2024 persoana fizica 1 incheie un contract de promisiune de vanzare a partilor sociale la valoarea de 100.000 lei, catre persoana fizica 2. Contractul de promisiune prevede ca transferul partilor sociale sa se ...
25Iun2024
Redirectionare impozit profit D177
de
Vera Constantin
valabil la 25 Iun 2024
Intrebare: O societate are urmatoarele situatii: Impozitul din care se poate redirectiona 20% este cel dinainte sau de dupa scaderea bonificatiilor pentru capitaluri (OUG 153)? 2. Contribuabilul a achitat impozitul pe trim I, II si III 2023, dar nu a achitat impozitul pe trimestrul IV 2023 si trimestru I 2024. Are datorii si la contributiile pentru salarii. Cum ar trebui sa intocmesc D 177: a. sa trec 20% ...
09Iun2024
Achizitii de la unitati protejate
de
Vera Constantin
valabil la 09 Iun 2024
Intrebare: In cazul in care achizitionez bunuri de la unitati protejate in vederea acoperirii a 50% din fondul de handicap (am contract de colaborare si acord de parteneriat) am obligatia legala de a ma asigura ca bunurile achizitionate sunt produse de catre personal cu handicap, angajat al unitatii protejate?