Masuri de simplificare livrare energie electrica
valabil la 13 Dec 2021
Intrebare: Cu privire la calculatia consumului propriu in vederea aplicarii masurilor de simplificare de la art. 331 alin. (2) lit. e) din Codul fiscal cu privire la livrarile de energie electrica precum si tratamentul fiscal aplicabil la livrarile de energie electrica pentru care cumparatorul actioneaza ca si consumator final, va prezentam mai jos urmatoarea situatie pentru care va solicitam clarificari. In intelegerea noastra, achizitiile efectuate in calitate de consumator final (achizitiile de utilitati), ce nu sunt destinate revanzarii de energie, intra in calculul plafonului de 1%. Ne puteti confirma aceasta abordare? La stabilirea acestui plafon se au in vedere rotunjiri? Un consum de 1,18% ar fi considerat o depasire a plafonului, societatea neincadrandu-se astfel pentru aplicarea masurilor de simplificare? In textul de lege se utilizeaza termenul neglijabil in legatura cu consumul propriu sub plafonul de 1%, interpretandu-se astfel ca si pentru aceste achizitii ar fi aplicabil acelasi regim ca si pentru activitatea principala in ce priveste cumpararile de energie electrica. Mai mult, se prevede aplicarea masurii de simplificare la livrarea de energie electrica catre un comerciant persoana impozabila, conditia fiind legata de beneficiarul livrarii. Asadar, consideram ca in cazul indeplinirii conditiilor privind aplicarea masurilor de simplificare, acestea ar fi aplicabile inclusiv cu privire la achizitiile de energie electrica destinate consumului propriu (facturile de utilitati). Cu toate acestea, cunoastem ca in practica din piata cumparatorii ce indeplinesc conditiile prevazute la litera e) ale art. 331 din Codul fiscal NU primesc facturi cu taxare inversa pentru energia electrica achizitionata pentru consum propriu (facturile de utilitati). In cazul comerciantilor cu consum propriu neglijabil, masurile de simplificare se aplica atat pentru achizitiile de energie electrica cumparata in vederea revanzarii, cat si pentru achizitiile de energie electrica pentru consum propriu efectuate in calitate de consumator final (facturile de utilitati)?
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulFiscal.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro -
cel mai apreciat site de consultanta fiscala din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu: TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 90.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in fiscalitate si contabilitate
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT ! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "SAF-T 2025"!
Intrebari similare din categoria Masuri de simplificare
06Dec2024
Livrari intracomunitare de bunuri, justificarea aplicarii regimului de scutire
de
Amelia Dumitras
valabil la 06 Dec 2024
Intrebare:
Societatea noastra a incheiat un contract de livrare de bunuri cu firma mama din Ungaria. Clauza de livrare este EXW. Din motive independente de vointa noastra, bunurile nu au putut fi ridicate de catre beneficiar si transportate in HU in integralitatea lor. Putem factura aceste bunuri utilizand masurile simplificate (taxare inversa), urmand ca pe masura ce bunurile vor fi livrate sa anexam ...
06Nov2024
Cota TVA mazare
de
Gina Popescu
valabil la 06 Nov 2024
Intrebare:
Va rog sa-mi spuneti cu ce valoare de TVA se factureaza mazarea. Livrarea catre o persoana platitoare de TVA se face cu taxare inversa? Mentionez ca nu este mazare furajera. Multumesc anticipat.
25Oct2024
PFA achizitie apartament, aplicarea masurilor de simplificare
de
Elena Garofil
valabil la 25 Oct 2024
Intrebare:
O Persoana Fizica Autorizata platitoare de TVA poate face o achizitie cu taxare inversa reprezentand apartament nou construit, de la un dezvoltator imobiliar cu forma de organizare juridica SRL, platitor de TVA si el? Multumesc.
19Oct2024
Masuri de simplificare pentru operatiuni cu deseuri
de
Profeanu Laura
valabil la 19 Oct 2024
Intrebare:
Societatea noastra cumpara bunuri cu taxare inversa, aceste bunuri pentru noi reprezinta o marfa, marfa ce se vinde ca atare catre diferiti clienti din Romania.
Pentru aceasta operatiune de vanzare de marfa se aplica masurile simplificate privind taxarea inversa? Trebuie sa avem un document de la furnizor pentru marfa respectiva (certificare ca bunul este un deseu?) pentru a aplica taxarea ...
26Sep2024
Depozit in Romania pentru o firma din Ungaria
de
Gina Popescu
valabil la 26 Sep 2024
Intrebare:
Societatea A cu sediul social in Romania inregistrata in scopuri de TVA in RO incheie cu societatea B cu sediul social in Ungaria inregistrata in scopuri de TVA in Ungaria un contract de depozitare marfa conform caruia societatea A depoziteaza contra cost marfurile societatii B in depozitele societatii A (marfa vine din Ungaria in depozitul din Ro).
Va rugam sa ne spuneti daca la emiterea ...
22Iun2024
Achizitie bunuri Emag, cu TVA, inregistrare si declarare
de
Elena Garofil
valabil la 22 Iun 2024
Intrebare: Am achizitionat un panou/fundal verde de la un partener din Olanda care comercializeaza produse prin intermediul platformei E-mag (Emag Romania cred..), factura are inscris pe ea TVA cu cota 19%. Codul fiscal al partenerului nu se valideaza prin Vies. Cum tratez contabil si fiscal factura? Va multumesc!