Prescriptia dreptului de a cere executarea silita si a dreptului de a cere restituirea
Raspuns oferit deProfeanu Laura
Consultant fiscal
valabil la 02 Feb 2024
Intrebare: O societate comerciala (A), prestator de servicii, in anul 2010, presteaza servicii de amenajari interioare (reparatii, zidarie, zugravit etc.) pentru un client (B) , in baza unui contract. Societatea comeciala (A) nu dispune de forta de munca necesara pentru a finaliza la timp lucrarile contractate, astfel ca incheie un contract cu o alta societate comerciala (C) pentru o parte din lucrari. Societatea (C) factureaza societatii (A) contravaloarea muncii depuse, factura pe care Societatea comerciala (A) o plateste integral prin banca. Societatea (A) factureaza clientului (B) lucrarile executate conform contractului, suma achitata prin banca. Societatea comerciala (C) nu isi onoreaza datoriile fata de bugetul de stat. In anul 2012 se efectueaza un control la societatea (C) si se intocmeste un dosar de cercetare penal si este cuprinsa in dosar si societate (A). Niciodata nu s-a incheiat cercetarea din dosarul penal deschis, nu a fost judecat in instanta, astfel ca s-a constatat prescrierea faptelor. In anul 2023, ANAF cheama in judecata Societatea (A) pentru presupusele pagube din dosarul intocmit de organele de cercetare penala din anul 2012, respectiv intreaga suma platita societatii (C). Intrebare: Anaf poate sa ceara plata unei sume presupuse, dintr-un dosar in care nu exista o hotarare de instanta, operatiune care a avut loc in anul 2012? Suma platita Societatii (C) conform contract si factura, prin banca, poate sa fie imputata Societatii (A), societate care nu are nicio legatura cu societatea (C) din punct de vedere al controlului asupra acesteia sau alte beneficii?
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro
Login utilizator
De ce sa te inregistrezi?
- 47 de experti sunt la dispozitia ta 24 / 7 / 365!
- Ai acces la o baza de date cu 90.000 intrebari si raspunsuri din contabilitate, fiscalitate, impozit pe salarii.
- Toate informatiile din portal iti stau la dispozitie oricand si din orice locatie!
- Accesul total in portal consultanta personalizata te costa acum doar 4 lei/zi, TVA inclusa.
- Consultanta oferita de specialistii PortalCodulFiscal.ro
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "Intreprinderi legate
Impozit micro sau impozit pe profit?"!
Intrebari similare din categoria Constructii
Sep112024
Salariati detasati in Germania fara A1. Incidenta celor 183 de zile. Contributii sociale si impozit pe salarii
de
Constanta Popa
valabil la 11 Sep 2024
Intrebare:
In ce conditii (nu am obtinut A1, cifra de afaceri realizata in Romania fiind usor sub 25%) as putea continua sa lucrez pe teritoriul altui stat membru, respectiv Germania, in contextul in care as depasi cele 183 de zile, nu continue, pe teritoriul acestui stat? Va trebui sa declar muncitorii acolo doar in vederea platii impozitului pe venit? Ce conditii trebuie sa indeplinesc in tara, in ...
Aug212024
Concediu fara plata. Facilitati constructii
de
Vera Constantin
valabil la 21 Aug 2024
Intrebare:
In cazul unui salariat angajat cu salariu minim in constructii, norma intreaga de 8 ore pe zi, solicita 5 zile concediu fara plata pentru probleme personale. Beneficiaza de scutire la impozitul pe salarii si reducere CAS, avand in vedere ca in luna respectiva salariul brut realizat este sub nivelul salariului minim in constructii. Toate celelalte conditii pentru a beneficia de facilitati ...
Iun272024
Exceptii de la obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale
de
Profeanu Laura
valabil la 27 Iun 2024
Intrebare: Societate care doar vinde si monteaza tamplarie pvc si aluminiu catre persoane fizice este obligata sa detina casa de marcat sau poate fi considerata o activitate in cadrul exceptiei "serviciile de instalatii, reparatii si intretinere a bunurilor, efectuate la domiciliul clientului"? Societatea achizitioneaza produsele dar nu le vinde fara serviciul de montaj unde ofera si garantie. ...
Apr152024
OUG 932023 salarii brutarie, activitate de comert 80%
de
Anastasia Bogaciuc
valabil la 15 Apr 2024
Intrebare: O societate are 2 activitati: comert si brutarie. Veniturile din activitatea de comert reprezinta 80% din totalul veniturilor. In aceasta situatie, pentru angajatii care lucreaza in brutarie trebuia sa aplic prevederile art. 2 alin. 1 din OUG 93/2023? Multumesc.
Mar292024
Societate cu activitate mixta. Facilitati fiscale in constructii
de
Nicolae Liviu
valabil la 29 Mar 2024
Intrebare: Societate comerciala avand cod CAEN 2399 ponderea in CA pe acest cod este sub 40%. La salariul minim de 4582 lei din constructii trec toti angajatii sau numai cei care lucreaza efectiv in acest domeniu? Beneficiaza in aceste conditii de facilitatile fiscale din sectorul constructii? Celorlalti angajati ce regim fiscal li se aplica?
Mar232024
Facilitati in constructii versus contract de mandat
de
Ela Dumitra
valabil la 23 Mar 2024
Intrebare: Asociat unic si administrator SRL platitor de TVA si impozit pe venit micro cu activitate de constructii si contract de mandat. La contractul de mandat se aplica facilitatile in constructii? Este singurul angajat. Daca nu, este obligatoriu ca venitul brut sa fie de mimim 4582 lei? Poate fi si de 3300 lei? Multumesc.