Restituire impozit dividende retinut eronat. Procedura de regularizare
valabil la 28 Apr 2017
Intrebare: La momentul platii dividendelor catre actionari am retinut, conform legii, impozitul pe dividende in cota de 5%. Ulterior am primit o adresa de la un Fond de Investitii (actionar) prin care ne solicita restituirea impozitului pe dividende retinut, deoarece nu are personalitate juridica si astfel nu se incadreaza in prevederile art.43 din Codul Fiscal. Care este procedura prin care platitorul de venit poate recupera de la stat impozitul retinut la sursa pentru a-l restitui beneficiarului?
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulFiscal.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro -
cel mai apreciat site de consultanta fiscala din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu: TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 90.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in fiscalitate si contabilitate
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT ! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "SAF-T 2025"!
Intrebari similare din categoria Impozite si Taxe
01Nov2024
Chirie persoana juridica sau persoana fizica
de
Gina Popescu
valabil la 01 Nov 2024
Intrebare:
Societatea noastra a incheiat un contract de inchiriere intre persoana juridica si persoana fizica (chirie apartament manager general).
Care este cota (procent) de impozit pe venit care trebuie sa-l retin si sa-l declar in D100?
In D 100, care este codul de creanta fiscala care se selecteaza? Unde se incadreaza?
Multumesc.
21Ian2024
Impozit neretinut la sursa. Completare D205
de
Ionut Jinga
valabil la 21 Ian 2024
Intrebare: In anul 2023 societatea nu a acordat dividende si in consecinta nu are retineri la sursa a impozitului pe dividende. In aceste conditii, in care impozitul retinut este 0 (zero) se depune declaratia 205 cu valori 0 (zero)? Multumesc.
26Oct2022
Recuperare valoare utilaje si matrite utilizate pentru productia de bunuri, regim fiscal TVA
de
Amelia Dumitras
valabil la 26 Oct 2022
Intrebare: Compania noastra plateste matrite care raman la furnizorii de materie prima, din UE si din afara UE. Dupa o perioada, atunci cand se ajunge la productia de serie, aceste utilaje/matrite sunt platite de catre clientii nostrii care sunt din Romania si UE. Cum inregistrm si declaram aceste vanzari de utilaje in D300, D390 si D394, va rog? Vanzare de bunuri fara livrare? Va multumesc.
07Ian2022
Regularizare situatie active vandute fara documente
de
Constanta Popa
valabil la 07 Ian 2022
Intrebare: Situatia de fapt: am preluat evidenta contabila a unei societati, analizand situatia activelor am aflat ca administratorul a vandut de-a lungul timpului o parte din aceste active ca deseu fier, insa fara intocmirea documentelor justificative. Acum doreste descarcarea din gestiune a acestor active, casarea acestora si valorificarea deseurilor rezultate. Aceste active nu se mai regasesc in ...
21Mai2020
Certificat medical fara viza medicul expert peste 90 de zile. Recuperare de salariat
de
Gabriela Dita
valabil la 21 Mai 2020
Intrebare: Avem urmatoarea situatie: o salariata a beneficiat de concediu medical. Suma zilelor de medical in luna sept 2019 depasise 90 de zile, dar medicul i a dat in continuare fara sa o trimita la medicul expert ca sa i dea avizul. Societatea i-a eliberat adeverinta cu zilele de medical dar se pare ca doctorul nu a sesizat. Eroarea s-a mentinut societatea a platit medicalul, am cerut suma de la FNUASS, ...
14Nov2017
Servicii prestate de nerezidenti, neimpozabile in Romania. Nedeclararea in Declaratia informativa 207
de
Constanta Popa
valabil la 14 Nov 2017
Intrebare: Societatea a contractat in decursul anului diverse servicii de la furnizori externi, cum ar fi: servicii mentenanta software, servicii realizare aplicatii software, servicii proiectare, servicii de reparatii etc. Conform conventiilor de evitare dubla impunere incheiate intre Romania si tara de rezidenta a furnizorului, aceste servicii nu se impoziteaza in Romania. Avand in vedere obligatia ...