RO e-Transport
valabil la 03 Iun 2024
Intrebare: In contextul e-Transport, societatea noastra efectueaza in acest moment activitate de productie si comert cu produse care NU sunt cu risc fiscal ridicat. Transportul bunurilor se realizeaza in special cu transportatori sau case de expeditie cu masini de toate ctg (peste si sub 2.5 to). Astfel, obligatia declararii in Sistemul RO e-Transport a datelor referitoare la transportul international si national de bunuri revine urmatorilor utilizatori: a) destinatarului inscris in declaratia vamala de import, respectiv expeditorului inscris in declaratia vamala de export, in cazul bunurilor care fac obiectul operatiunilor de import sau export, dupa caz; b) beneficiarului din Romania, in cazul achizitiilor intracomunitare de bunuri; c) furnizorului din Romania, in cazul livrarilor intracomunitare de bunuri; d) depozitarului, in cazul bunurilor care fac obiectul tranzactiilor intracomunitare aflate in tranzit, atat pentru bunurile descarcate pe teritoriul Romaniei spre depozitare sau pentru formarea unui nou transport din una sau mai multe partide de bunuri, cat si pentru bunurile incarcate dupa depozitare sau dupa formarea unui nou transport pe teritoriul national din una sau mai multe partide de bunuri. e) furnizorului din Romania, in cazul livrarilor pe teritoriul national; Va rugam sa ne precizati pentru exemplele de mai jos: Ex.1) - LIC de la DLF Satu Mare catre un client din Germania - Incoterm FCA Satu Mare - documente cu destinatia finala Germania (factura, delivery note, CMR ...) -> LIC standard, noi obtinem codul UIT si il dam soferului, cazul c); Ex. 2) - totul idem ca in Ex. 1) dar: - transportul fiind organizat de client, nu controlam ruta, dar aflam de la sofer ca se face regrupare la Oradea intr-un hub logistic. Cine obtine codul UIT la plecarea din Satu Mare si ce date trebuie declarate pentru obtinerea acestuia? Ex. 3) - totul ca la Ex. 2), doar ca noi nu avem nicio informatie cu privire la o regrupare in Oradea si obtinem cod UIT pentru destinatia finala din Germania. Ce se intampla cu codul UIT comunicat, daca acel camion se opreste la Oradea si nu pleaca mai departe spre Germania? Ex. 4) - ce se intampla (ce riscuri sau obligatii putem avea noi) daca camionul care vine la incarcare nu are sistem de pozitionare? In cazul efectuarii transportului prin case de expeditie, va rugam sa ne precizati la rubrica pe portalul e-Transport datele carei parti se completeaza: ale casei de expeditie sau ale transportatorului, subcontractat de catre casa de expeditie, regasite pe CMR. Multumim.
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulFiscal.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro -
cel mai apreciat site de consultanta fiscala din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu: TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 90.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in fiscalitate si contabilitate
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT ! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "SAF-T 2025"!
Intrebari similare din categoria E-Transport
04Iul2025
Declarare RO e-Transport livrare intracomunitara
de
Gina Popescu
valabil la 04 Iul 2025
Intrebare:
Revin cu o detaliere a datelor descrise mai sus.
1.Firma B are relatie contractuala cu firma C din Ungaria.
Firma B are relatie contractuala cu firma A din Romania.
Firma A nu are nicio relatie contractuala cu firma C din Ungaria.
2.Firma A are o relatie contractuala cu firma B pentru livrare de echipamente si instalarea acestora pe autobuze.
Firma A trebuie sa livreze si sa ...
27Iun2025
Transport cartofi din camp la propiul depozit. Generare cod UIT
de
Elena Garofil
valabil la 27 Iun 2025
Intrebare:
Daca societatea noastra cu cod CAEN - 0111 (cultivarea cerealelor) recolteaza cartofi, e necesar de facut aviz si e-transport totodata din camp pana la depozitul nostru?
La fiecare aviz intocmit (intr-o zi poate 15 avize)?
Si mentionez ca administratorul firmei transporta cartofii din camp la depozitul nostru. Apoi e nevoie de cod UIT si la vanzarea lor din depozit catre clienti persoane ...
20Iun2025
Declarare in RO e-Transport bunuri trimise in UE pentru a fi reparate
de
Gina Popescu
valabil la 20 Iun 2025
Intrebare:
O societate trimite in Belgia spre reparatii un invertor utilizat la un parc solar. Transportul urmeaza a fi efectuat astfel: pe teritoriul Romaniei cu o firma de curierat si din Oradea pana la destinatie cu o firma romaneasca de transport. Va rugam sa ne precizati daca e nevoie de cod UIT in aceasta situatie si ce documente trebuie sa emita societatea.
23Iun2025
Declarare RO e-Transport bunuri transportate pe teritoriul national urmate de export
de
Gina Popescu
valabil la 23 Iun 2025
Intrebare:
Societatea noastra (Boldesti Scaieni) efectueaza export de marfuri in Moldova. Bunurile sunt transportate cu un mijloc de transport propriu in vama Ploiesti pentru intocmire DVE dupa care revin in societate si sunt preluate de catre un transportator contractat si transportate in Republica Modova (iesire prin vama Albita).
1. Este suficient sa obtinem UIT doar pentru traseu Boldesti Scaieni ...
19Iun2025
Lista bunuri cu risc fiscal ridicat
de
Gina Popescu
valabil la 19 Iun 2025
Intrebare:
Societatea produce si comercializeaza pe teritoriul national produse lactate.
Pentru anumiti clienti cantitatea livrata depaseste 500 kg.si valoarea 10,000 lei
Este necesar ca livrarea sa fie insotita de cod UIT, avand in vedere ca ANAF dorea extinderea listei de bunuri cu risc fiscal ridicat?
Nu suntem lamuriti daca produsele lactate fac parte sau nu din categoria" bunuri cu risc ...
18Iun2025
Declarare RO e-Transport bunuri primite prin curier
de
Gina Popescu
valabil la 18 Iun 2025
Intrebare:
Pentru desfasurarea activitatii in domeniul IT, o PFA primeste pentru utilizare de la un client din UE un laptop care va fi folosit strict pentru contractul cu clientul respectiv. Laptopul este transmis in Romania prin DHL, proprietarul bunului fiind expeditorul (clientul).
In aceasta situatie, cui ii revine obligatia declararii in Sistemul RO e-Transport a datelor referitoare la transportul ...