Tranzactii intre parti afiliate
valabil la 12 Oct 2019
Intrebare: Societatea din Romania este actionar principal pentru o societate din Ungaria. Societatea Romana are pe cont 262 - 43.221 lei suma platita la infiintarea societatii maghiare. Cele doua firme au contabilitate separat, dar - actionarul principal la firmei maghiara este cum am scris, firma romana, administratorul de la firma din Ungaria este in grad de rudenie I (unu) cu administratorul si actionarul firmei din Romania. Se face livrari de marfa intre cele doua firme ( mai mult firma din Romania livreaza marfa si produse din productia proprie la firma din Ungaria) Tinand cont de actionar si de gradul de rudenie dintre cele doua firme va rog sa-mi explicati modul si restrictiile ce trebuie tinut cont la livrarea marfii - adica pretul de livrare cu care poate livra marfa firma din Romania trebuie sa nu fie mai mic decat la alte livrari la alti clienti in afara tarii, livrarea si cumpararea aceluiasi marfa sau produs intre cele doua firme sau alte restrictii de care trebuie tinut cont la livrarea marfii din Romania in Ungaria. Este obligatorie sa trecem in contract aceste restrictii, de exp: ca pretul nu este mai mic decat la alti clienti sau felul marfii. Precizez, ca suntem firma mijlocie deci obligatia de a face dosarul preturilor de transfer este la cerere - daca stim bne! Multumesc
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulFiscal.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro -
cel mai apreciat site de consultanta fiscala din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu: TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 90.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in fiscalitate si contabilitate
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT ! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "SAF-T 2025"!
Intrebari similare din categoria Import / Achizitii servicii
28Apr2025
Societate romaneasca - importator conform conditiei DDP. Recuperare drepturi vamale de la furnizorul nonUE. Inregistrari contabile si aspecte fiscale si procedurale.
de
Otilia Roman
valabil la 28 Apr 2025
Intrebare:
Compania A, inregistrata in RO, (platitor de TVA) semneaza un contract de livrare a unui echipament electric cu firma B din China in conditii DPP Bucuresti urmand sa le revanda catre firma C. Pretul echipamentului la furnizor este de 500.000 EURO, la care se adauga transport maritim 60.000 EURO, asigurare maritima, manipulare 10.000, transport terestru 40.000 EURO. Echipamentele urmeaza sa fie ...
12Apr2025
Operatiuni neimpozabile in Romania
de
Amelia Dumitras
valabil la 12 Apr 2025
Intrebare:
Societatea vrea sa achizitioneze marfa din Turcia si sa o vanda undeva in Africa; transportul se face direct catre destinatar si se organizeza cel mai probabil de catre vanzator.
Ce obligatii declarative referitoare la TVA are societatea din Romania si ce documente ar trebui sa contina dosarul tranzactiei? Va multumesc!
04Dec2024
Retur marfa importata
de
Gina Popescu
valabil la 04 Dec 2024
Intrebare:
Societatea a achizitionat din SUA parfumuri, s-a cerut COD E-Transport, urmand sa se faca vama. Vama nu s-a putut efectua, pentru ca lipseau anumite certificate. Marfa a ajuns la sediul nostru nevamuita, fiind confirmata primirea in E-transport.
Acum dorim sa facem retur la aceasta marfa pe care nu o putem comercializa, deoarece nu este vamuita si nu poate fi. Cum procedam sa returnam marfa? ...
18Sep2024
Import cocs. Deducere TVA
de
Constanta Popa
valabil la 18 Sep 2024
Intrebare:
Societatea noastra activeaza in domeniul cocsului petrolier. Aceasta a cumparat pana la acest moment materia prima si marfa in special din Romania sau spatiul UE.
Acum, avem un import de cocs petrolier ce se va utiliza dupa cum urmeaza:
1. ca marfa - se vinde ca atare catre Republica Moldova;
2. ca materie prima - intrucat parte din acesta se va utiliza in realizarea de brichete de cocs ...
19Iul2024
Import China. Livrare din Olanda
de
Profeanu Laura
valabil la 19 Iul 2024
Intrebare:
As dori clarificari in ceea ce priveste obligatiile declarative si de plata TVA in situatia in care o societate din Romania, platitoare de TVA, importa din China un accesoriu pentru un mijloc fix. Avem de la firma din China factura aferenta, doar ca transportul s-a efectuat din Olanda, acolo unde se afla marfa furnizorului. CMR-ul a fost emis din Olanda, iar in Romania nu s-a efectuat nicio ...
01Apr2024
Tratament contabil si fiscal Import SUA export Mexic
de
Profeanu Laura
valabil la 01 Apr 2024
Intrebare: Societate cu sediu in Romania, achizitioneaza de la un furnizor cu sediu in SUA, o marfa (celuloza) vamuita, marfa nu ajunge in Romania si este direct exportata in Mexic. Intrebare: poate achizitiona societatea din Romania marfa in SUA fara sa fie inregistrata in SUA, adica cod fiscal in SUA? Din punct de vedere al tranzactiei, noi (societatea din Romania) facem import si export sau cum ar ...