Tratament contabil si fiscal venituri asociatie non-profit din evenimente
valabil la 13 Mar 2023
Intrebare: O Asociatie non profit incepe o serie de evenimente pentru care invitatii sunt din Romania si vor plati prin intermediul unei platforme. Datele de identificare care li se cer sunt: Nume, prenume, adresa de email, date card cu care se face plata. Mai precis, participantii la evenimente se vor inscrie la eveniment ca persoane fizice sau persoane juridice printr-un link pe internet - pe acel link va exista si o sectiune de plata. Contul bancar este legat de aceasta si plata se va face direct catre asociatie. Cum se va factura pe baza datelor primite? Sunt necesare date suplimentare pentru facturare? Ce recomandati sa se emita: facturi automat de pe platforma sau sa se intocmeasca ulterior de catre Asociatie? Referitor la evenimente, acestea sunt niste intalniri online in care un speaker prezinta niste informatii. E un fel de training. De ce natura sunt aceste venituri? Sunt asociate ca o activitate non profit sau sunt venituri de natura economica? Acest tip de eveniment se va desfasura o data pe luna. Va rog a ne raspunde la aceasta ca sa intelegem operatiunile si sa nu ne expunem la ceva care ar putea fi interpretat fiscal in defavoarea asociatiei.
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulFiscal.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro -
cel mai apreciat site de consultanta fiscala din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu: TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 90.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in fiscalitate si contabilitate
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT ! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "Impozit pe constructii 2025"!
Intrebari similare din categoria Facturare
08Apr2025
Emitere si incasare factura in valuta
de
Gina Popescu
valabil la 08 Apr 2025
Intrebare:
O companie straina care are cod de TVA de Romania si care vinde produse catre clienti din Romania, poate emite facturile in alta moneda decat RON si sa incaseze in moneda in care s-a emis factura? Bunurile se livreaza din Romania.
Multumesc!
05Apr2025
Factura de decontare in relatia B2C
de
Amelia Dumitras
valabil la 05 Apr 2025
Intrebare:
Un cabinet de avocatura a achitat impozite catre ditl in numele a doua societatii si in numele unei persoane fizice, intrebarea mea este cum isi poate recupera sumele de banii cabinetul, prin emiterea unei facturi catre societatile respective, facturi fara tva?
Cabinetul tine contabilitatea in partida simpla!
Cum isi poate recupera suma achitata de la persoana fizica?
Multumesc.
02Apr2025
Creanta prescrisa, efecte contabile si fiscale
de
Amelia Dumitras
valabil la 02 Apr 2025
Intrebare:
Daca un furnizor, in urma unei verificari pe fisa sesizeaza ca o factura din 2016 nu este inregistrata in contabilitatea clientului, cum se procedeaza, valoare ei fiind semnificativa.
Mentinez ca furnizorul nu a cerut confirmari sold la 31 decembrie din 2016 - prezent.
02Apr2025
Vanzari la distanta si exporturi de bunuri. Tratament tva
de
Olga Crevelescu
valabil la 02 Apr 2025
Intrebare:
Vindem marfa intracomunitar UE la neplatitori de TVA in tarile lor, in Euro. Cum facturam, cu TVA sau fara? Exista anumite plafoane?
Vindem marfa si in afara UE, la persoane juridice, tot in Euro. Vama este asigurata de compania de transport. Cum facturam, cu TVA sau fara? Exista anumite plafoane?
Cu stima!
31Mar2025
Taxa de mediu pentru uleiuri. Evidentiere pe factura
de
Ionut Jinga
valabil la 31 Mar 2025
Intrebare:
Taxa de mediu pentru uleiuri (0.3 kg) trebuie evidentiata ca linie distincta pe factura cu valoare calculata pe fiecare articol separat sau o linie pentru total taxa aferenta tuturor articolelor facturate sau ea poate fi doar mentionata pe factura: "taxa ulei in valoare de... inclusa in baza de impozitare"?
27Mar2025
Regimul TVA al asocierilor in participatiune
de
Alexandru Palaghia
valabil la 27 Mar 2025
Intrebare:
Avem in derulare un contract de asociere in participatiune. In calitate de asociat am participat cu suma de 35.000 euro pentru desfasurarea unei activitati comerciale. Asociatul desfasoara activitati etc. avand ca obiect intretinerea si reparatia autovehiculelor DACIA. La expirarea contractului, asociatul are dreptul la o suma de 21.000 euro peste cei 35.000 euro. Intrebare: suma primita ...