Vanzare imobil. Cheltuieli efectuate in avans. Deductibilitate
valabil la 11 Iun 2019
Intrebare: Pe data de 06.06.2019, firma noastra a vandut un imobil la valoarea de piata. Dupa vanzarea imobilului firma are urmatoarele solduri la data de 06.06.2019: Sold 471 impozit cladirii - 201 RON, Sold 471 impozit teren - 21 RON, Sold 471 Asigurare TADF obligatorie - 65,70 RON, Sold 471 Asigurare Tert - 27,90 RON. Aceste cheltuilei au fost facute in avans, sunt pe un an, perioada 01.01.2019 - 31.12.2019. Intrebare: Putem sa trecem pe cheltuieli deductibile diferenta ramasa in urma vanzarii pentru aceste cheltuieli in avans? Din punctul meu de vedere consider ca sunt deductibile deoarece sunt incadrate ca conform ART. 25 Cheltuieli, (1): Pentru determinarea rezultatului fiscal sunt considerate cheltuieli deductibile cheltuielile efectuate in scopul desfasurarii activitatii economice, inclusiv cele reglementate prin acte normative in vigoare, precum si taxele de inscriere, cotizatiile si contributiile datorate catre camerele de comert si industrie, organizatiile patronale si organizatiile sindicale. a).scopul desfasurarii activitatii economice, deoarece a rezultat doua venituri - profit brut vanzarea imobilului si din contul 105 -1175, alte elemente similare veniturilor b). inclusiv cele reglementate prin acte normative cheltuielile in avans enumerate mai sus sunt taxe obligatorii impuse de statul roman prin acte normative
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulFiscal.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro -
cel mai apreciat site de consultanta fiscala din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu: TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 90.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in fiscalitate si contabilitate
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT ! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "Impozit pe constructii 2025"!
Intrebari similare din categoria Impozitele si taxele locale
18Mar2025
Plata in numerar a impozitelor
de
Profeanu Laura
valabil la 18 Mar 2025
Intrebare:
Unitatea poate acorda avans spre decontare unui salariat pentru plata impozitelor si taxelor locale peste plafonul de 5000 lei?
Multumesc pentru raspuns.
26Feb2025
Amenajare spatiu inchiriat
de
Vera Constantin
valabil la 26 Feb 2025
Intrebare:
Avem o amenajare spatiu intr-o cladire inchiriata pe care am inregistrat-o in mijloc fix amortizabila pe durata ctr de inchiriere. Valoarea este sub 20% din valoarea cladirii.
Intrebare:
Proprietarul este obligat sa declare si sa plateasca un impozit pe cladire mai mare din cauza acestei amenajari? TVA-ul se poate deduce integral la momentul inregistrarii in mijloc fix?
21Mar2024
Sediu SRL PFA aflat in locuinta proprietate personala a unei persoane fizice
de
Vera Constantin
valabil la 21 Mar 2024
Intrebare: Sediul social fiind la asociat acasa, ma intreaba daca poate sa isi deduca pe firma o parte din intretinere si utiliati, pentru camera declarata sediul social. Este obligat sa declare la DITL ca locuinta mixta si apoi sa plateasca alt impozit pentru acel sediu social? Nu presteaza serviciile acolo, le are declarate la terti. Iar pentru PFA pe servicii de IT, dar care lucreaza la sediul declarat, ...
14Mar2024
Comodat imobil. ONG
de
Vera Constantin
valabil la 14 Mar 2024
Intrebare: Va rugam sa ne ajutati si cu modul de refacturare a impozitului pe cladire, care este impus de catre Primarie Fundatiei A, dar in contractul de comodat este prevazut ca aceasta suma sa fie refacturata comodatarului, Fundatiei B. Cum intocmeste Fundatia A factura cu impozitul local?
13Mar2024
Facturare inchiriere imobile ONG
de
Vera Constantin
valabil la 13 Mar 2024
Intrebare: O fundatie cu activitate economica si platitoare de TVA incheie un contract de comodat cu o alta Fundatie (B), neplatitoare de TVA, avand ca obiect darea in comodat a unui imobil, proprietatea Fundatiei (A). In contract se stipuleaza faptul ca plata utilitatilor si a impozitului pe cladire cade in sarcina comodatarului (fundatia B). Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa factureze aceste cheltuieli ...
21Nov2023
Reevaluare imobil in scop fiscal detinut in comodat. Inregistrare in contabilitate
de
Profeanu Laura
valabil la 21 Nov 2023
Intrebare: Avem un imobil proprietatea firmei, dar si un imobil luat cu contract de comodat la societate. Cand trebuie reevaluat acest imobil si ar trebui reevaluat si cel luat cu contract de comodat, deoarece este imobil nerezidential? Totate imobilele - indiferent ca sunt sau nu proprietatea firmei, daca sunt folosite de firma, deci sunt nerezidentiale, este OBLIGATORIU a se reevalua la 3 ani? Rezultatele ...