Venituri din drepturi de autor. Obligatii fiscale
valabil la 15 Aug 2021
Intrebare: O persoana fizica scrie carti si isi cesioneaza drepturile de autor unei edituri din Romania pentru o perioada de 10 ani. In aceasta perioada, cartile sunt traduse si publicate si in diverse tari, atat in UE cat si in afara UE. Persoana fizica incaseaza drepturile cuvenite, de la publicatiile din tara cat si din afara tarii, de la editura din Romania. Scriitorul, persoana fizica, are incheiat un contract de munca cu o societate. Care sunt obligatiile declarative si ce taxe trebuie sa plateasca persoana fizica pentru veniturile (din tara si din strainatate) incasate de la editura?
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulFiscal.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro -
cel mai apreciat site de consultanta fiscala din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu: TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 90.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in fiscalitate si contabilitate
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT ! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "Impozit pe constructii 2025"!
Intrebari similare din categoria Obligatiile persoanelor impozabile
27Mar2025
Contract de inchirieresubinchiriere intre doua persoane fizice
de
Gina Popescu
valabil la 27 Mar 2025
Intrebare:
Doua PF (persoane fizice) inchiriaza un apartament impreuna. Proprietarul apartamentul nu vrea sa faca 2 contracte de inchiriere pe numele fiecaruia dintre ei, face doar unul pe numele unuia dandu-i acestuia posibilitatea prin caluze sa subinchirieze celuilalt. Deci, prima persoana va plati toata chiria proprietarului si isi va recupera/ incasa jumatate din chirie prin contractul de ...
09Feb2025
Colaborare medici SRL. Activitate independenta
de
Irina Dumitrescu
valabil la 09 Feb 2025
Intrebare:
Ordonanta 9/2025, care modifica OUG nr. 124/1998 privind organizarea si functionarea cabinetelor medicale, limiteaza activitatea economica dintre un SRL si SRL obligand colaboarea doar SRL cu PFA. In contextul in care, in Codul Fiscal, sunt articole prin care o activitate desfasurata de un PFA cu un SRL este conditionata de mai multe criterii, unul fiind utilizarea bazei materiale a SRL de ...
14Oct2024
Regim fiscal TVA servicii drepturi de autor
de
Amelia Dumitras
valabil la 14 Oct 2024
Intrebare:
O societate din Spania, inregistrata in VIES organizeaza in Romania spectacole de muzica.
Aceasta societate este obligata sa plateasca drepurile de autor pentru muzica utilizata in spectacole catre organizatia noastra care este organism de gestiune colectiva a drepturilor de autor (inregistrat de asemnea in VIES).
Factura emisa de care organizatia noastra va fi cu TVA sau este considerata ...
01Iul2024
Inchidere PFA, factura catre persoana juridica. Exigibilitatea TVA
de
Amelia Dumitras
valabil la 01 Iul 2024
Intrebare:
PFA in luna oct 2023 neplatitoare de tva emite factura catre o persoana juridica. La 1.12.2023 devine platitoare de tva. Factura emisa in 2023 cand nu era platitoare de TVA este incasata in ianuarie 2024. In luna iunie doreste inchiderea PFA-ului si intocmirea declaratiei unice in care aceasta incasare devine venit in anul 2024. Rog consultanta pentru speta TVA, este obligata sa plateasca TVA ...
14Iun2024
Inchiriere cladire de la persoana fizica, pentru cazare salariati
de
Mariana Prejbeanu
valabil la 14 Iun 2024
Intrebare: Societatea a luat in chirie de la o persoana fizica o cladire pentru cazare salariati, factura emisa pe utilitati de energie este pe persoana fizica, factura este deductibila din punct de vedere tva si profit?
13Apr2024
Persoana fizica, venituri din activitati independente si venituri din drepturi de autor, plafon TVA
de
Elena Garofil
valabil la 13 Apr 2024
Intrebare: In calitate de persoana fizica inregistrata pe profesii liberale pe CIF la ANAF obtin venituri din activitati independente. In paralel obtin si venituri din drepturi de autor cu retinere la sursa. Intrebarea mea este: in vederea verificarii incadrarii la plafonul de TVA de 300.000 lei trebuie sa am in vedere acest plafon pe fiecare tip de venit, o data pe venituri independente sa nu depasesc, ...