Achizitii in lant de la furnizori inactivi.Implicatii pentru cumparator
valabil la 27 Iun 2019
Intrebare: In perioada iulie 2012-17.01.2013 o societate comerciala B, a achizitionat diverse marfuri de la un furnizor X, care a fost declarat inactiv in data de 24.01.2013, ulterior achizitiilor facute de societatea in cauza. La o verificare facuta de organele fiscale nu au fost imputate aceste aspecte ci anume faptul ca furnizorul X a achizitionat la randul lui Marfa de la un furnizor Y declarat inactiv la momentul respectiv. In ce masura I se poate imputa societatii initiale B, starea de inactivitate a furnizorului Y care a fost furnizorul furnizorului sau X, la momentul achizitiei de Marfa de la furnizorul X? Temeiul legal va rog frumos pentru aceasta speta.
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulFiscal.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro -
cel mai apreciat site de consultanta fiscala din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu: TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 90.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in fiscalitate si contabilitate
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT ! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "SAF-T 2025"!
Intrebari similare din categoria Deducerea, rambursarea si restituirea TVA
29Ian2025
Riscuri fiscale pentru vanzare autoturism sub valoarea de piata, persoane afiliate
de
Amelia Dumitras
valabil la 29 Ian 2025
Intrebare:
Detin o masina pe firma Formula Eco, mai exact un Jaguar x300, motor de 6.000 cmc, v12 an fabricatie: 1995. Masina este proprietatea firmei din August 2020, iar in Februarie 2025 urmeaza sa fie inscrisa ca si autovehicul istoric la RAR avand peste 30 de ani de la data fabricarii.
Eu fiind unic asociat si unic administrator in cadrul firmei, care este valoarea minima cu care o pot vinde de pe ...
13Apr2024
TVA aferenta achizitiilor destinate operatiunilor care nu dau drept de deducere, nu se deduce
de
Profeanu Laura
valabil la 13 Apr 2024
Intrebare: Societatea a cumparat apartamente vechi in regim de scutire fara drept de deducere (SFDD) pe care le-a inregistrat in contul 371-Marfuri. Au fost efectuate reparatii si amenajari la unele apartamente pentru care a fost dedusa TVA. Apartamentele au fost vandute in regim de scutire fara drept de deducere. Societatea a solicitat la rambursare TVA aferenta achizitiilor de bunuri si servicii utilizate ...
14Sep2023
Posibilitatea recuperarii TVA achitata la achizitiile efectuate de catre neplatitorul de TVA in alt stat membru
de
Alexandru Palaghia
valabil la 14 Sep 2023
Intrebare: Societatea neplatitoare de TVA face achizitii intracomunitare de bunuri pentru care plateste TVA in tara respectiva fara a avea CIF intracomunitar. Va rog sa imi precizati care este procedura de recuperare a TVA-ului platit si in ce conditii se poate recupera. Totodata, va rog sa imi precizati declaratiile ce trebuie depuse si pasii de urmat pentru recuperarea TVA-ului platit in statul membru UE. ...
18Aug2023
Procedura rambursarii TVA pentru persoanele impozabile din Romania pentru achizitii efectuate in alte state membre (Germania)
de
Profeanu Laura
valabil la 18 Aug 2023
Intrebare: O societate de constructii din Romania construieste (durata executie 3 luni) o cladire in Germania pentru o firma platitoare de TVA din Germania. Materialele necesare constructiei, le achizitioneaza firma din Romania direct din Germania. Facturile primite de la firmele din Germania contin TVA. Se poate recupera acest TVA din Germania? Daca da, cum face acest lucru si in cat timp se poate cere ...
26Mai2023
Achizitii efectuate in scopul prestarii unor servicii scutite
de
Olga Crevelescu
valabil la 26 Mai 2023
Intrebare: O societate platitoare de tva, care comercializeaza bandaje, proteze medicale si accesorii ale acestora, produse ortopedice si alte bunuri similare, achizitioneaza un aparat medical (RMN) cu TVA, in scopul prestarii de servicii medicale (servicii scutite de plata TVA). In acest caz se poate deduce TVA-ul aferent aparatului medical (RMN)? Multumesc.
22Dec2022
Achizitie autoturism de catre PFA. Aspecte fiscale
de
Ionut Jinga
valabil la 22 Dec 2022
Intrebare: Este vorba despre un PFA platitor de TVA (CAEN 4520 reparatii auto), fara salariati, care are un autoturism achizitionat in leasing financiar din 02.2020 cu utilizare atat pentru activitatea economica, cat si personal. PFA deduce 50% din TVA facturata lunar la fiecare factura de leasing. Intrebarea este: daca PFA mai achizitioneaza un al doilea autoturism tot in leasing (tot cu utilizare mixta) ...