Cheltuieli deplasare nejustificate. Tratament fiscal
Raspuns oferit deConstanta Popa
Consultant fiscal
valabil la 18 Iun 2024
Intrebare: O societate comerciala are ca obiect de activitate comertul cu haine outlet. Pentru aprovizionarea cu marfa, administratorul, care are si calitatea de salariat, are frecvente deplasari in exterior, pentru care face cheltuieli in baza cardului de societate si nu aduce documente justificative. Se numara printre aceste cheltueli bilete de avion, cazari, mese, inchirieri masini si diverse altele. Aceste cheltuieli pot ajunge la un cuantum destul de mare. Care este tratamentul corect al acestor cheltuieli din punct de vedere contabil si fiscal? Se inregistreaza pe 625 si se considera nedeductibile? Pot fi considerate cheltuieli deductibile chiar daca nu au document (o parte dintre acestea, de ex. la biletele de avion nu intotdeauna se transmite factura). Se pot inregistra ca si returnare creditare, daca societatea are in sold 455? Exista un alt risc de reincadrare a acestor cheltueli decat in categoria cheltuieli nedeductibile? Ma refer la cheltuieli de natura salariala. Multumesc!
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro
Login utilizator
De ce sa te inregistrezi?
- 47 de experti sunt la dispozitia ta 24 / 7 / 365!
- Ai acces la o baza de date cu 90.000 intrebari si raspunsuri din contabilitate, fiscalitate, impozit pe salarii.
- Toate informatiile din portal iti stau la dispozitie oricand si din orice locatie!
- Accesul total in portal consultanta personalizata te costa acum doar 4 lei/zi, TVA inclusa.
- Consultanta oferita de specialistii PortalCodulFiscal.ro
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "Intreprinderi legate
Impozit micro sau impozit pe profit?"!
Intrebari similare din categoria Cheltuieli deductibile si nedeductibile
Dec032024
Contract de inchiriere intre doua persoana fizice in folosul unei persoane juridice
de
Vera Constantin
valabil la 03 Dec 2024
Intrebare:
Societatea incheie un contract de inchiririere spatiu pentru birouri in Bucuresti, cu o persoana fizica, pentru realizarea obiectului unui contract de prestari servicii (IT). Persoana fizica refuza sa incheie contractul cu persoana juridica, dar este de acord sa incheie contractul cu persoana fizica (administratorul societatii).
Intrebare: Putem deduce cheltuiala cu inchirierea spatiului pe ...
Dec022024
Vanzare autoturism. Plata asigurare si rovinieta in avans
de
Vera Constantin
valabil la 02 Dec 2024
Intrebare:
Societatea vinde un autoturism din activul firmei catre un tert in luna octombrie. Pentru acest autoturism au fost platite asigurari rca si casco (platite trimestrial, de exemplu au fost platite in luna septembrie pentru lunile octombrie-decembrie) precum si impozit auto platit la inceputul anului si rovinieta. Daca societatea a vandut autoturismul in luna octombrie, sumele deja platite pentru ...
Nov252024
Calcul CASS la PFA
de
Florentina Buzea
valabil la 25 Nov 2024
Intrebare:
Va rog sa-mi spuneti daca plata contributiei de 10% CASS la PFA, suma respectiva intra in calculul plafonului de 6 salarii minime anuale?
De exemplu:
Venituri/2024 = 40.000 lei
Cheltuieli/2024 = 20.000 lei
Contributie CASS pentru anul 2023 achitata in 2024 = 3500 lei
Pentru a calcula incadrarea in plafonul de 6 salarii pentru 2024 (19800 lei) se verifica facand diferenta 40000 - ...
Nov152024
Cheltuieli cu petrecerea de Craciun a firmei. Tratament fiscal
de
Nicolae Liviu
valabil la 15 Nov 2024
Intrebare:
Cum sunt considerate din punct de vedere fiscal, cheltuielile efectuate de firma cu ocazia sarbatorilor de iarna - "Chrismas Party" (ex. inchirierea unei pensiuni pe 3 zile cu masa asigurata si alte facilitati) exclusiv pentru angajati? Inchirierea este de vineri pana duminica, iar angajatii nu lucreaza in weekend conform contractului de munca.
Se considera avantaj salarial, ...
Nov052024
Cheltuieli sediu social in cladiri de locuinte neutilizat exclusiv in scopul activitatii economice
de
Profeanu Laura
valabil la 05 Nov 2024
Intrebare:
Asociatul unic si administrator al unei firme achizitioneaza in 2021 un apartament prin taxare inversa, iar pana in 2023 nu a dedus nicio cheltuiala cu utilitatile. In 2024 declara ca foloseste 50% in scop personal. Facturile fiind inregistrate in SPV a trebuit sa le inregistram in contabilitate chiar daca au fost platite de catre asociat.
Se decide ca utilitatile in valoare de 500 tva sa ...
Nov052024
Chitanta AIRBNB. Decontare cheltuieli cu cazarea
de
Vera Constantin
valabil la 05 Nov 2024
Intrebare:
Un angajat al companiei s-a deplasat in interes de serviciu in alta localitate. Pentru cazare a facut o rezervare pe site-ul airbnb si a efectuat plata cu cardul de debit al companiei. Unitatea de cazare fiind detinuta de o persoana fizica, angajatul nostru nu a primit o factura pentru serviciile de cazare. Pentru plata efectuata a primit insa o chitanta emisa de Airbnb (atasata).
Este ...