Curieri. Activitatea independenta trebuie sa fi autorizata
valabil la 25 Sep 2022
Intrebare: Vrem sa intrebam daca putem face contracte de colaborare cu cei care vor sa fie curieri, fara sa fie angajati si fara sa isi faca SRL, PFA, II, IF sau orice alta forma de organizare care sa necesite implicare administrativa din partea lor. Daca s-ar putea incheia un contract de colaborare cu persoane fizice, in care impozitul sa fie retinut direct la sursa, firma sa adauge un comision pentru ca le face intermedierea cu servicii gen Tazz, iar restul banilor generati in aplicatie sa le revina lor. De ex., la un venit de 6000 de ron in aplicatie, 10% sa fie retinuti pentru plata impozitului pe venit, comisionul de intermediere sa fie de 8%, iar restul sa le fie virati lor in cont. Se poate face un astfel de contract? Ori ceva cat mai asemanator? Ca sa nu ii incadram ca angajati, din moment ce ei fac venituri in functie de comision si de cat muncesc, neavand un program fix de lucru (nici ca ore, nici ca zile) - practic, ei isi aleg orarul de lucru. Care ar fi forma ulterioara de declarare a impozitelor datorate catre bugetul statului? Multumim!
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulFiscal.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro -
cel mai apreciat site de consultanta fiscala din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu: TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 90.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in fiscalitate si contabilitate
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT ! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "SAF-T 2025"!
Intrebari similare din categoria Venituri impozabile
09Iul2025
Compensatii banesti pentru concediul de odihna neefectuat acordate prin hotarare judecatoreasca. Tratament fiscal
de
Nicolae Liviu
valabil la 09 Iul 2025
Intrebare:
La drepturile castigate in instanta privind concediile de odihna neplatite la incheierea contractului individual de munca, se calculeaza conform deciziei instantei, suma reprezentand dreptul de concediu de odihna, la care se aplica dobanda si apoi se actualizeaza cu indicele inflatiei? Dupa care se calculeaza la suma rezultata contributiile si impozitul pe venit si rezulta suma neta, pe care ...
02Iul2025
Venituri din inchirierea camerelor. Impunere la norma de venit si sistem real in acelasi an. Completare Declaratie unica
de
Nicolae Liviu
valabil la 02 Iul 2025
Intrebare:
O persoana fizica e proprietara pe 3 camere intr-un hotel din Poiana Brasov. In primele 4 luni din anul 2024, aceste camere au fost inchiriate prin e-booking de catre proprietar. Pentru urmatoarele 8 luni, are incheiat contract de inchiriere cu proprietarul celorlalte camere din hotel, care-i persoana juridica si incaseaza de la acesta lunar o suma fixa negociata, fara a-i fi retinut la sursa ...
19Iun2025
Cesiune parti sociale. Vanzare in castig
de
Vera Constantin
valabil la 19 Iun 2025
Intrebare:
Societatea noastra A a avut parti sociale - 25% din capitalul social al unei alte societati B (cap.soc = 3000 lei). Societatea B detine si un teren pe care initial a vrut sa il vanda, dar pana la urma a vandut firma cu totul.
Astfel, la vanzare, partile sociale din A au fost cesionate noii conduceri, dar pe langa valoarea partilor sociale, societatea A a mai primit si 25% din valoarea ...
15Iun2025
Pensie din UK. Declaratia unica
de
Vera Constantin
valabil la 15 Iun 2025
Intrebare:
Persoana fizica rezidenta in Romania a lucrat in UK si primeste pensie din acest stat pentru perioada in care a lucrat in UK.
Ca urmare a cererii depuse prin casa de pensii din Romania, in anul 2025 a primit cumulat pe 18 luni pensia calculata in UK in suma totala de 32000 lei, iar incepand cu luna mai 2025 primeste lunar din UK suma de 1800 lei reprezentand pensie (pe langa pensia din ...
12Iun2025
Prime Craciun - Paste. Avantaje neimpozabile
de
Florentina Buzea
valabil la 12 Iun 2025
Intrebare:
Va rog sa ne ajutati cu urmatorul aspect:
1. se acorda cu ocazia Pastelui/Craciunului o cutie cu bunuri cadou pentru fiecare salariat (valoare 300 lei inclusiv TVA)
2. se acorda cu aceeasi ocazie prima in valoare de 10.000 lei
Am vrea sa stim in ce conditii poate fi aplicat art.76 al 4, lit i), adica in ce conditii putem impozita diferentiat in functie de nr de copii ai salariatilor?
...
11Iun2025
Aportul in natura al titlurilor de valoare. Implicatii fiscale pentru persoanele fizice
de
Nicolae Liviu
valabil la 11 Iun 2025
Intrebare:
In calitate de PF detin 1000 de actiuni intr-o societate X (valoare nominala 10 Lei) inca de la infiintare, deci valoare de subcriere/aport 10.000 Lei.
Dupa o perioada de timp (5 ani) particip cu cele 1.000 de actiuni la infiintarea unei societati A (SA sau SRL) si le aduc drept aport in bunuri. La momentul aportului (in urma evaluarii de catre un evaluator ANEVAR a societatii X) valoarea ...