Retur bunuri in perioada de garantie, tratament fiscal si contabil
valabil la 04 Apr 2021
Intrebare:
Suntem o societate de productie care livreaza bunurile in UE, bunuri pentru care acordam o perioda de garantie.
In aceasta perioada de garantie se intampla ca bunurile livrate sa nu mai functioneze, si drept urmare trebuie sa asiguram repararea lor(manopera materiale), reparatie care are loc in Romania, deoarece bunul defect il aducem in fabrica din Romania pentru reparare, fara contraplata, situatie pentru care intocmim deviz de lucrari, aviz, si factura cu valoare zero pentru manopera si bunurile care intra in reparatia respectiva.
O alta situatie consta in faptul ca un numar foarte redus din aceste bunuri care au defecte de functionare se schimba cu altele noi, iar cele cu defecte minore le intoarcem in fabrica si le reparam. In aceasta situatie ar trebui emisa o factura cu valoare pentru produsul care il trimitem la schimb si o factura de retur (minus valoare initial facturata) pentru produsul cu defecte, sau este suficienta o factura cu valoare zero pentru produsul nou trimis sa-l schimbe pe cel vechi (relativ vechi, deoarece se poate intampla si in decurs de 2-3 luni de la prima livrare)
In momentul de fata emitem o factura cu valoare zero pentru produsul care il trimitem sa-l schimbe pe cel relativ vechi, si primim aviz si cmr pentru produsul cu defecte de functionare care se intoarce in Romania.
Ar trebui ca produsul nou sa-l trimitem doar cu aviz si cmr tinand cont ca-l inlocuieste pe cel relativ vechi (nontransfer)?
Pentru bunurile iesite din garantie se factureaza normal serviciul si materialele.
�
Care ar fi tratamentul contabil si fiscal pentru aceste situatii?
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulFiscal.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro -
cel mai apreciat site de consultanta fiscala din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu: TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 90.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in fiscalitate si contabilitate
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT ! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "SAF-T 2025"!
Intrebari similare din categoria Tratament fiscal operatiuni economice
04Iun2025
Scoaterea din evidenta contabila a bunurilor donate
de
Profeanu Laura
valabil la 04 Iun 2025
Intrebare:
O Societate SRL cu capital majoritar de stat intentioneaza sa doneze doua mijloace de transport (autobuze) amortizate 100% catre un Stat care nu este membru UE, un stoc de piese care se afla in gestiune (pentru autobuze) si carburant care se afla in rezervoarele autobuzelor (trebuie evaluare pentru mijloace fixe de catre un autoevalotor extern pentru a determina valoarea reziduala, aprobare ...
07Mai2025
Regimul TVA import bunuri
de
Alexandru Palaghia
valabil la 07 Mai 2025
Intrebare:
SRL platitor de TVA face o achizitie de la un partener european (CZ-cod inregistrat de TVA) insa marfa vine din CN cu vama in Constanta. Formalitatile vamale, taxele se vor plati de catre SRL. Cum va fi declarata aceasta tranzactie?
30Apr2025
Nontransfer. Bunuri primite gratuit spre prelucrare de la partener din Danemarca
de
Profeanu Laura
valabil la 30 Apr 2025
Intrebare:
Societatea din Romania primeste gratuit bunuri spre prelucrare de la un Partener din Danemarca. Dupa prelucrare Partenerul din Danemarca doreste sa expedieze direct bunurile in Lituania la un client de-al sau. Acestuia din urma ii revine sarcina prelurii bunurilor si platii transportului. Fiecare partener e inregistrat in scopuri de TVA in statul sau membru.
In aceste conditii, cum se ...
18Apr2025
Export bunuri, documente justificative
de
Amelia Dumitras
valabil la 18 Apr 2025
Intrebare:
Firma A din Romania, platitoare de TVA, livreaza bunuri catre firma B din SUA, care livreaza aceste bunuri firmei C din Mexic. Marfa se livreaza direct din Romania in Mexic, fara a mai trece prin SUA. Transportul este organizat de catre firma C, prin firma de curierat (DHL).
Dupa livrare, firma A primeste de la DHL: eticheta DHL cu numarul atribuit pentru livrarea respectiva (de ex 1200) si ...
07Apr2025
Regimul TVA al livrarilor in lant cu export
de
Alexandru Palaghia
valabil la 07 Apr 2025
Intrebare:
O firma din Romania fabrica diverse produse farmaceutice pe baza unui contract incheiat cu o firma din Ungaria. Apoi firma din Ungaria le livreaza unei companii afiliate din Rusia. Din considerente de optimizare logistica, se doreste livrarea directa din Romania catre Rusia. Precizam ca clientul (firma din Ungaria) va fi responsabil de transportul produselor catre destinatia finala, Rusia.
...
25Mar2025
RO e-factura, emitere si transmitere facturi de decontare
de
Amelia Dumitras
valabil la 25 Mar 2025
Intrebare:
Incepand cu 01.02.2025 societatea noastra a incheiat un contract de servicii cu societatea B (client). De asemenea s-a facut o anexa la contractul de servicii conform caruia societatea noastra va plati in numele clientului facturile de la Tik-Tok, Google, Facebook-Meta (campanie PPC: pay-per click). Facturile sunt emise avand numele clientului B si la platitor, numele societatii noastre.
...