Obligatii in cadrul asocierii de tip joint venture
valabil la 15 Feb 2024
Intrebare: Doua societati comerciale din Romania, cu procente de 51% si 49% s-au asociat (joint venture) in vederea realizarii unui proiect tehnic pentru o societate de constructii din Romania. Fiecare dintre cele doua societati asociate au de realizat faze distincte bine delimitate din proiectul tehnic. In aceste conditii se poate stabilii in contractul de asociere (joint venture) ca fiecare societate sa factureze si sa incaseze banii direct de la societatea de constructii? Sau este posibil ca liderul (cel cu cota de 51%) sa factureze integral 100% proiectul tehnic catre societatea de constructii, iar celalalt asociat (cel cu cota de 49%) sa factureze catre lider fazele de care este raspunzator, iar societatea de constructii sa faca platile direct catre lider 51% si 49% catre celalt asociat? Daca asociatul cu cota de 49% intarzie cu predarea fazelor din proiect de care este raspunzator, carui asociat ii sunt imputabile penalitatile de intarziere?
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulFiscal.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro -
cel mai apreciat site de consultanta fiscala din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu: TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 90.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in fiscalitate si contabilitate
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT ! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "SAF-T 2025"!
Intrebari similare din categoria Facturare
17Iun2025
Plafon incasari numerar persoane fizice
de
Gina Popescu
valabil la 17 Iun 2025
Intrebare:
O societate furnizoare de gaz emite facturi catre persoane fizice cu valori peste 10.000 ron. Va rugam sa ne indrumati daca aceste facturi pot fi incasate integral in numerar.
03Iun2025
Facturare in scop contabil dupa emitere bon fiscal
de
Vera Constantin
valabil la 03 Iun 2025
Intrebare:
In luna mai 2025 s-a facturat catre o persoana fizica marfa livrata in suma de 4.500 lei. Factura s-a transmis prin SPV catre persoana fizica.
In luna iunie 2025 clientul doreste sa plateasca marfa cu numerar. Putem storna factura initiala si emitem o noua factura identica, pe care sa o incasam prin casa de marcat?
Daca procedem ca in situatia prezentata, care sunt sanctiunile?
30Mai2025
Revenire facturare drepturi de autor
de
Gina Popescu
valabil la 30 Mai 2025
Intrebare:
Multumesc pentru raspuns, dar nu ati raspuns la ceea ce am intrebat. Intrebarea era:
Avand in vedere ca organismul de gestiune actioneaza ca un intermediar intre titularul de drepturi si ANAF vi se pare corecta evidentierea de catre persoana fizica a impozitului pe venit retinut la sursa pe factura intocmita catre organismul de gestiune (chiar si cu semnul minus- persoana fizica il ...
28Mai2025
Facturare si refacturare fara TVA a transportului international: implicatii fiscale in Romania
de
Irina Dumitrescu
valabil la 28 Mai 2025
Intrebare:
O societate are contract cu DHL pentru transport din Ro in SUA pentru care primeste factura de servicii fara tva. Aceste servicii le foloseste o alta firma. Se pot refactura aceste servicii fara tva catre firma beneficiara (Romania)?
27Mai2025
Asocierea in participatie, emiterea facturii
de
Amelia Dumitras
valabil la 27 Mai 2025
Intrebare:
Exista un contract in derulare semnat de un client si o asociere formata din doua firme. In acordul de asociere s-a mentionat ca facturarea catre client se va efectua de catre liderul asocierii. Se poate implementa un act tripartid prin care cei doi asociati sa factureze separat partile ce le revin catre clientul final?
04Iun2025
Cesiune creanta. TVA. Inregistrari contabile
de
Irina Dumitrescu
valabil la 04 Iun 2025
Intrebare:
Un S.R.L. preia de la alta societate o cesionare de creanta. Este vorba de un bloc construit in care cativa debitori (proprietari) nu au achitat apartamentele. S.r.l.-ul care preia aceste creante factureaza aceste creante fara TVA catre cedant. Intrebarea mea: este ok ca factureaza aceasta cesiune? In ce cont contabil voi inregistra aceasta factura?