Operatiuni intracomunitare cu bunuri. Operatiuni tringhiulare. Cumparator-revanzator din Romania
valabil la 04 Iul 2021
Intrebare: O societate achizitioneaza intracomunitar bunuri si doreste sa le vanda in alta tara, nu pe teritoriul Romaniei, dar tot intracomunitar (ex. achizitionat Italia, vanzare Polonia) societatea este SRL romanesc. Este obligatoriu ca bunurile sa ajunga in Romania si ce documente trebuie sa aiba ca si evidenta la import export, pentru a fi legal desfasurate tranzactiile din punct de vedere tva si impozitare profit?
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "Impozit pe constructii 2025"!
Intrebari similare din categoria Import / Achizitii servicii
28Apr2025
Societate romaneasca - importator conform conditiei DDP. Recuperare drepturi vamale de la furnizorul nonUE. Inregistrari contabile si aspecte fiscale si procedurale.
de
Otilia Roman
valabil la 28 Apr 2025
Intrebare:
Compania A, inregistrata in RO, (platitor de TVA) semneaza un contract de livrare a unui echipament electric cu firma B din China in conditii DPP Bucuresti urmand sa le revanda catre firma C. Pretul echipamentului la furnizor este de 500.000 EURO, la care se adauga transport maritim 60.000 EURO, asigurare maritima, manipulare 10.000, transport terestru 40.000 EURO. Echipamentele urmeaza sa fie ...
11Apr2025
Scutiri pentru exporturi
de
Profeanu Laura
valabil la 11 Apr 2025
Intrebare:
Societatea comerciala A din Romania, cumpara cablu ambalat pe tamburi lemn din Turcia.
Societatea A vinde direct din Turcia marfa achizitionata, catre 2 parteneri: unul este din Surinam, iar al 2-lea este din Italia.
Cum se emit cele 2 facturi, care sunt obligatiile declarative si ce documente trebuie sa insoteasca factura in contabilitate pentru aceste tranzactii?
Multumim.
12Apr2025
Operatiuni neimpozabile in Romania
de
Amelia Dumitras
valabil la 12 Apr 2025
Intrebare:
Societatea vrea sa achizitioneze marfa din Turcia si sa o vanda undeva in Africa; transportul se face direct catre destinatar si se organizeza cel mai probabil de catre vanzator.
Ce obligatii declarative referitoare la TVA are societatea din Romania si ce documente ar trebui sa contina dosarul tranzactiei? Va multumesc!
02Apr2025
Factura achizitie non-UE cu TVA
de
Gina Popescu
valabil la 02 Apr 2025
Intrebare:
Am o factura din Statele Unite cu cod tva oss (EU OSS VAT EU372045196), emisa pentru o societate din Romania, platitoare de TVA, care are la randul ei cod oss. Factura este emisa cu TVA 19%. In mod normal ar trebui sa o tratez ca livrare intracomunitara cu taxare inversa, dar am o problema cu tva existent pe factura. Nu ar fi trebuit sa fie 0?
19Mar2025
Deducere TVA din declaratia vamala de import
de
Amelia Dumitras
valabil la 19 Mar 2025
Intrebare:
In aceasta situatie cine trebuie sa inregistreze bunul: firma din Belgia sau sediul permanent din Romania?
Sediul permanent din Romania este inregistrat in scopuri de TVA in Romania, trebuia si firma din Belgia sa ceara cod de TVA in Romania? Nu se poate folosi de cel al sediului permanent?
24Mar2025
Dezlegare in materie de TVA a unor operatiuni neclare
de
Otilia Roman
valabil la 24 Mar 2025
Intrebare:
Avem o tranzactie in 3 companii, doua companii europene cu produse livrate in tara cumparatoare, Romania, dintr-o tara terta, China:
1. Compania de vanzare - Suedia: N
2. Compania primitoare - Romania: E
3. Compania care produce/livreaza Produsele - China: C
Situatia este urmatoarea:
a) E are contract-cadru cu N
b) N va importa piese de schimb necesare executarii produsului, din ...