Persoana fizica, vanzare bunuri imobile, regim fiscal TVA
valabil la 16 Sep 2022
Intrebare: O persoana fizica vinde in februarie 2022, un apartament vechi (2010) in valoare de 280000 lei. In aprilie 2022 preia prin cesionare un apartament in valoare de 28350 euro si in iunie 2022 este vandut cu 40500 euro. In iunie 2022 plateste avans pentru 3 apartamente cu finalizarea constructiilor in decembrie 2022. Avand in vedere ca anul acesta 2022 a vandut deja un apartament vechi si unul nou, daca vinde alt apartament nou in 2022 cand trebuie sa se declare platitor de TVA? Daca vinde in 2023 alt apartament si in 2024 inca un apartament? Ca persoana fizica trebuie sa se inregistreze cu PFA daca depaseste plafonul sau cum se inregistreaza ca platitor de TVA (declaratii necesare)? Daca se inregistreaza ca platitor de TVA poate sa vanda cu TVA 5%? Daca cesioneaza apartamentele este aceeasi regula ca la vanzare?
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulFiscal.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro -
cel mai apreciat site de consultanta fiscala din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu: TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 90.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in fiscalitate si contabilitate
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT ! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "SAF-T 2025"!
Intrebari similare din categoria Investitii
28Feb2025
Declaratie unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice
de
Profeanu Laura
valabil la 28 Feb 2025
Intrebare:
O persoana fizica a detinut actiuni la o societate comerciala. In urma falimentul respectivei societati, persoana a primit de la lichidator, (IN ANUL 2024) suma de 76.000 lei in contul bancar, dar si imobile in valoare de 2.000.000 lei.
INTREBARE: acum, in 2025, in D212, persoana respectiva va declara si plati CASS doar pentru banii incasati sau si pentru imobile?
Eu consider ca in lege se ...
26Feb2025
Declaratia 205 - Vanzare actiuni si dare in plata imobil catre actionar
de
Mariana Prejbeanu
valabil la 26 Feb 2025
Intrebare:
Avem un actionar persoana fizica care si-a vandut actiunile, in anul 01.2024, in aceasta situatie societatea trebuie sa depuna D 205?
De asemenea, are si un contract de dare in plata avand ca obiect vanzarea cedarea catre acest actionar a unui imobil din proprietatea societatii la care a fost actionar.
Trebuie puse in declaratia 205 din partea societatii sau isi face ca persoana fizica ...
20Sep2024
Inchiriere bun imobil. Regim fiscal
de
Ionut Jinga
valabil la 20 Sep 2024
Intrebare:
O persoana fizica autorizata, inregistrata in scopuri de TVA, obtine venituri din inchirierea a 2 imobile (cladiri): un imobil este din patrimoniul afacerii (a fost achizitionat pe PFA) si celalalt este achizitionat inainte de a deveni persoana fizica autorizata, deci este in patrimoniul personal. Va rog sa ma ajutati pentru ambele variante cu obligatiile de plata si declarative ce decurg de ...
09Aug2024
Investitii financiare pe termen scurt la bursa. Inregistrare in scopuri de TVA
de
Gina Popescu
valabil la 09 Aug 2024
Intrebare:
SC ABC - CAEN 8622 - detine depozite in lei in banca pe care nu vrea sa le retraga ca dividende. SC doreste sa le investeasca la bursa ca persoana juridica.
Este posibil asa ceva? Ce implicatii pot aparea dpdv fiscal? Cifra de afaceri deja a depasit 300.000 lei, nu devine platitor de tva conform art 292. Cu o activitate financiara de genul celei de mai sus, il obliga legea la inregistrare ...
31Mar2024
Compensare dividende cu imobil in curs de executie
de
Anastasia Bogaciuc
valabil la 31 Mar 2024
Intrebare: In ce conditii pot trece o investitie in curs (2 cladiri nerezidentiale) pe numele asociatului? Acesta doreste sa preia investitia pe persoana fizica, prin compensarea cu dividendele pe care le are de incasat. La ce valoare se poate face transferul de proprietate si care sunt implicatiile fiscale ale acestei operatiuni?
12Feb2024
Achizitie aur in scop investitional
de
Constanta Popa
valabil la 12 Feb 2024
Intrebare: O societate platitoare de tva si impozit pe profit doreste sa investeasca disponibilul in lei, in aur. Care este tratamentul fiscal si contabil aferent achizitiei? Care sunt inregistrarile contabile aferente achizitiei? Valoarea aurului se reevalueaza lunar? Va multumesc!