Sunt de acord cu politica de cookie
X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

X

Deblocare automata cont

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Contul meu Inregistrare cont Feedback clienti
PortalCodulFiscal.ro
Portal actualizat la 1 Iunie 2020
Un produs marca Rentrop ∧ Straton
Un produs marca Rentrop&Straton
Seminarul online "Solutii financiar-fiscale pentru depasirea crizei" poate fi vizualizat aici                                                                             Seminarul online "Solutii financiar-fiscale pentru depasirea crizei" poate fi vizualizat aici
  • Newsletter GRATUIT
  • Aboneaza-te GRATUIT la newsletter-ul PortalCodulFISCAL.ro.
     
    Aboneaza-te acum si primesti GRATUIT Raportul Special "Top 10 spete fiscal-contabile ale lunii".
    Top 10 spete fiscal-contabile ale lunii
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Persoanele fizice care au datorii la stat nu vor mai fi publicate pe site-ul ANAF

Raspuns oferit de
PortalFiscalitate.ro

PortalFiscalitate.ro
contabil
Conform procedurii aprobate prin OANAF 558/2016, in vederea descurajarii acumularii de arierate bugetare de catre contribuabili, persoane fizice si juridice, organele fiscale centrale publica pe pagina de internet proprie a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala lista debitorilor care inregistreaza obligatii fiscale restante, precum si cuantumul acestor obligatii, pentru fiecare buget administrat de organele fiscale centrale. Listele se publicau separat pentru debitori - persoane juridice,  si debitori - persoane fizice la adresa https://www.anaf.ro/restante/index.xhtml.

Nu fac obiectul publicarii obligatiile fiscale restante al caror cuantum total este sub urmatoarele plafoane:
   a) 500.000 lei, in cazul debitorilor care au calitatea de mare contribuabil;
   b) 250.000 lei, in cazul debitorilor care au calitatea de contribuabil mijlociu;
   c) 100.000 lei, in cazul celorlalte categorii de debitori persoane juridice.
 
Informatiile referitoare la obligatiile fiscale restante ale debitorilor se stabilesc pe baza evidentelor fiscale existente la nivelul organelor fiscale centrale.
Informatiile referitoare la obligatiile fiscale restante ale contribuabililor/platitorilor care au infiintate sedii secundare inregistrate fiscal, potrivit legii, vor cuprinde atat obligatiile fiscale restante datorate de contribuabil/platitor pentru activitatea proprie, cat si obligatiile fiscale restante datorate de sediile sale secundare. Publicarea acestor obligatii fiscale se face pe numele contribuabililor/platitorilor care au infiintate sedii secundare inregistrate fiscal, potrivit legii.
 
Prin O.A.N.A.F. nr. 509/2019 publicat in Monitorul Oficial nr. 171 din data de 04.03.2019 au fost aduse modificari acestei proceduri astfel ca, organele fiscale centrale vor publica pe pagina de internet proprie a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala lista debitorilor in care vor fi afisate doar persoanele juridice care inregistreaza obligatii fiscale restante, precum si cuantumul acestor obligatii.
In aceasta lista nu se mai includ debitorii persoane fizice. Procedura a fost adaptata acestor schimbari.

Alte completari aduse de actul normativ:
- nu sunt considerate obligatii fiscale restante si nu se publica obligatiile fiscale stabilite in acte administrative fiscale contestate potrivit legii, care sunt garantate potrivit art. 210 si 211 sau art. 235 din Codul de procedura fiscala.
- nu se considera ca un debitor inregistreaza obligatii fiscale restante in situatia in care suma obligatiilor fiscale datorate de debitor este mai mica sau egala cu suma de rambursat/restituit pentru care exista cerere in curs de solutionare si cu sumele certe, lichide si exigibile pe care debitorul le are de incasat de la autoritatile contractante.

Newsletter PortalCodulFiscal.ro

Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "Top 10 spete fiscal-contabile ale lunii"!

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


x