Sunt de acord cu politica de cookie
X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

X

Deblocare automata cont

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Contul meu Inregistrare cont Feedback clienti
PortalCodulFiscal.ro
Portal actualizat la 1 Iunie 2020
Un produs marca Rentrop ∧ Straton
Un produs marca Rentrop&Straton
Seminarul online "Solutii financiar-fiscale pentru depasirea crizei" poate fi vizualizat aici                                                                             Seminarul online "Solutii financiar-fiscale pentru depasirea crizei" poate fi vizualizat aici
  • Newsletter GRATUIT
  • Aboneaza-te GRATUIT la newsletter-ul PortalCodulFISCAL.ro.
     
    Aboneaza-te acum si primesti GRATUIT Raportul Special "Top 10 spete fiscal-contabile ale lunii".
    Top 10 spete fiscal-contabile ale lunii
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Noi reguli pentru deducerea sponsorizarilor de la 01 aprilie 2019. Ce trebuie sa faca ONG-urile pentru a primi sume din deduceri fiscale?

Raspuns oferit de
PortalFiscalitate.ro

PortalFiscalitate.ro
contabil
Incepand cu 01 aprilie 2019, atat in cazul entitatilor platitoare de impozit pe profit, cat si in cazul entitatilor platioare de impozit pe veniturile microintreprinderilor, sponsorizarilor efectuate catre entitati persoane juridice fara scop lucrativ, inclusiv unitati de cult, sumele aferente acestora se scad din impozitul pe profit/venit datorat, in limitele prevazute de Codul fiscal (limite ce nu vor suferi modificari), doar daca beneficiarul sponsorizarii este inscris, la data incheierii contractului, in Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale.

De asemenea, persoanele fizice pot dispune asupra destinatiei unei sume reprezentand pana la 3,5% din impozitul stabilit pentru sustinerea entitatilor nonprofit care se infiinteaza si functioneaza in conditiile legii si a unitatilor de cult daca, la momentul platii sumelor, entitatea respectiva figureaza in Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale.
Acest registru urmeaza a se organizeaza de A.N.A.F. , va fi public si se va afisa pe site-ul acestei institutii.

Inscrierea in Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale se realizeaza pe baza solicitarii entitatii, daca sunt indeplinite cumulativ, la data depunerii cererii, urmatoarele conditii:
   a) desfasoara activitate in domeniul pentru care a fost constituita, pe baza declaratiei pe propria raspundere;
   b) si-a indeplinit toate obligatiile fiscale declarative prevazute de lege;
   c) nu are obligatii fiscale restante la bugetul general consolidat, mai vechi de 90 de zile;
   d) a depus situatiile financiare anuale, prevazute de lege;
   e) nu a fost declarata inactiva, potrivit art. 92 din Codul de procedura fiscala.
 
In data de 14 martie 2019 ANAF a publicat la rubrica de Transparenta decizionala un Proiect de ordin al presedintelui ANAF pentru aprobarea Procedurii privind organizarea Registrului entitãtilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale, precum si modelului si continutului unor formulare.
Prin acest proiect  se propune aprobarea Procedurii privind organizarea Registrului entitatilor/unitatilor de cult, precum si a modelului si continutului formularelor ce se vor utiliza in aplicarea procedurii.
Conform proiectului:
-        registrul se va publica la adresa www.anaf.ro/Informatii publice.
 
-       inscrierea in registru se solicita de catre entitatea/unitatea de cult, prin depunerea formularului 163 “Cerere de inscriere/radiere in/din Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale”. Cererea se completeaza cu ajutorul aplicatiei informatice afisata pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscalasi se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanta.
 
-       impreuna cu cererea, entitatea/unitatea de cult depune si certificatele de atestare fiscala eliberate de organele fiscale locale, in a caror evidenta aceasta este inregistrata ca platitor de impozite si taxe locale.
 
-       cererea se solutioneaza in termen de 10 zile de la depunere, de catre compartimentul cu atributii in gestiunea registrului contribuabililor si declaratiilor fiscale din cadrul organului fiscal competent in a carui evidenta fiscala este inregistrata entitatea/unitatea de cult.
 
-       daca se constata ca entitatea/unitatea de cult indeplineste cumulativ conditiile privind inscrierea in registru, compartimentul de specialitate propune aprobarea cererii de inscriere in registru si intocmeste, in 2 exemplare, formularul 164 "Decizia privind aprobarea/respingerea cererii de inscriere in Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale";
 
Daca se constata ca entitatea/unitatea de cult nu indeplineste toate conditiile privind inscrierea in registru, compartimentul de specialitate propune respingerea cererii de inscriere in registru si intocmeste, in 2 exemplare, formularul 164 "Decizia privind aprobarea/respingerea cererii de inscriere in Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale". Inainte de luarea deciziei de respingere a cererii de inscriere in registru, compartimentul de specialitate asigura exercitarea de catre entitate/unitate de cult a dreptului de a fi ascultat, potrivit prevederilor art. 9 din Codul de procedura fiscala, situatie in care termenul de solutionare a cererii se prelungeste cu perioada cuprinsa intre data transmiterii invitatiei catre entitate/unitate de cult si data prezentarii acesteia la organul fiscal.

Newsletter PortalCodulFiscal.ro

Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "Top 10 spete fiscal-contabile ale lunii"!

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


x