Plata dividende catre asociati in conditiile modificarii cotelor de participare la profit si pierdere
valabil la 12 Oct 2019
Intrebare: O societate romaneasca are 3 asociati. In luna iulie 2019 s-a facut o majorare de capital cu 500.000lei din profitul nerepartizat al anilor precedenti. S-a facut hotararea in care spune despre majorare capital, despre cotele de detinere din capitalul social, cote care nu au fost modificate prin majorarea capitalului (acestea fiind 60%, 20%, 20 %) . In aceeasi hotarare se mai specifica, faptul ca se va modifica Cota de participare la profit si pierdere, in sensul ca la un asociat creste si la ceilalti scade (90,5,5). Nota contabila facuta a fost 117=1012 cu 500.000lei si nu s-a calculat /declarat/platit impozit dividende. Va rog, sa-mi specificati daca aveam obligatia repartizarii /retinerii /declararii impozitului pe dividende, in conditiile in care cotele de participare la capital nu au fost modificate dar au fost modificate cotele de participare la profit si piedere? DACA da, ce obligatii de declarare/plata avem si cand? putem declara in septembrie avand in vedere ca pe iulie nu s-a depus decl.100? Care sunt notele contabile? Sau se poate reveni cu o noua hotarare prin care modificam cotele la cele initiale? In acest caz se mai datoreaza impozitul pe dividende?..sau ce solutii legale avem?
• Tip societate: S.R.L.
• Numar de angajati: 1-10 angajati
• Platitoare TVA: Da
• Cod CAEN: intermediere
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulFiscal.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro -
cel mai apreciat site de consultanta fiscala din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu: TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 90.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in fiscalitate si contabilitate
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT ! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "SAF-T 2025"!
Intrebari similare din categoria Capital social
26Iun2025
Majorare capital din rezerve
de
Vera Constantin
valabil la 26 Iun 2025
Intrebare:
Multumesc pentru raspuns, insa ma intereseaza in mod special daca exista obligatia legala de a acoperi mai intai pierderile si dupa aceea efectuarea majorarii capitalului social ?
Inteleg ca majorarea de capital social realizata astfel nu este tratata ca dividend, insa daca se va realiza o diminuare de capital social sau lichidarea societatii, capitalul social astfel majorat se va ...
26Iun2025
Majorare capital social din rezerve. Pierdere contabila
de
Vera Constantin
valabil la 26 Iun 2025
Intrebare:
O societate comerciala inregistreaza la 31.12.2024 o pierdere cumulata de 1.000.000 lei, s-au inclus si pierderile din anii precedenti si are inregistrate in 1068 = 900.000 lei, reprezentand profituri anterioare repartizate la alte rezerve, va putea majora capitalul social din 1068 sau este necesar sa se realizeze mai intai acoperirea pierderilor? In conditiile in care se poate majora ...
22Mai2025
Cesiune parti sociale si cesiune de creanta contract de imprumut
de
Gina Popescu
valabil la 22 Mai 2025
Intrebare:
In cazul in care un actionar cedeaza partile sociale ale unei societati, pe care le detine in procent de 100%, fiului, ce se intampla cu imprumutul acordat de acel actionar, firmei? Societatea nu il poate restitui momentan. Poate fi considerat ca parte in contractul de cesiune parti sociale? Daca da, desi nu s-a mentionat asta la momentul cesiunii, poate si cesionat ulterior si in ce conditii?
28Mar2025
Castigul din transferul titlurilor de valoare
de
Profeanu Laura
valabil la 28 Mar 2025
Intrebare:
Un SRL avand un capital social de 4.000.000 ron are 2 asociati persoane fizice fiecare cu o cota de participare de 50%. Cei doi asociati decid sa vanda partile sociale la valoare nominala (valoarea capitalului social) catre o persoana juridica care astfel devine asociat unic. Suma de 4.000.000 ron (2.000.000 ron pentru fiecare asociat) este impozabila la asociatii persoane fizice? Care sunt ...
12Mar2025
Achizitie parti sociale la o alta societate
de
Gina Popescu
valabil la 12 Mar 2025
Intrebare:
In luna decembrie 2024 Societatea A a infiintat impreuna cu o persoana fizica o alta societate B. In actul constitutiv este mentionata impartirea capitalului social astfel: Societatea A 20% si persoana fizica 80%.
Certificatul de inregistrare emis de ONRC este datat 24.12.2024.
Pana la acest moment nu am primit document privind varsarea capitalului social.
Ce note contabile se vor ...
11Mar2025
Cesiune parti sociale asociat persoana juridica
de
Gina Popescu
valabil la 11 Mar 2025
Intrebare:
Societatea A din RO are 3 asociati: 2 asociati persoane fizice straine si 1 un asociat persoana juridica societatea B. Detinerea partilor sociale in societatea A este: 24.5, 24.5 persoanele fizice straine si 51% PJ-B. Aceste parti sunt detinute de peste 10 ani in societatea A.
Societatea B doreste sa isi vanda partile sociale catre societatii A la o valoare mult mai mare decat valoare ...