Plati efectuate de catre o societate romaneasca unor persoane fizice nerezidente (UE si nonUE) pentru realizarea unor articole. Obligatii declarative si fiscale ale platitorului de venit roman.
valabil la 14 Nov 2019
Intrebare: O persoana juridica din Romania, efectueaza activitati de marketing pe paginile sale web. Ea incheie un contract cu o persona fizica din SUA si una din Bulgaria, aceste persoane urmand sa scrie articole, pentru a fi postate pe site-urile sale. Persoanele fizice sunt nerezidente. Ce impozite si contributii trebuie sa retina si sa plateasca si ce declaratii trebuie sa depuna, persona juridica. Dar daca contractul incheiat, intre persoana juridica si persona fizica, este un contract de consultanta? Persona juridica trebuie sa solicite Certificat de rezidenta fiscala persoanelor fizice?
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulFiscal.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro -
cel mai apreciat site de consultanta fiscala din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu: TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 90.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in fiscalitate si contabilitate
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT ! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "SAF-T 2025"!
Intrebari similare din categoria Impozit pe Venit, Salarii Contributii
16Iun2025
Drepturi salariale stabilite de instanta. Obligatii declarative.
de
Nicolae Liviu
valabil la 16 Iun 2025
Intrebare:
O firma este obligata sa plateasca unui fost salariat, printr-o hotarare definitiva a unei instante, drepturi banesti reprezentand ore suplimentare si ore de noapte, perioada 2017-2018. Instanta stabileste in hotararea definitiva sa i se plateasca suma neta corespunzatoare orelor lucrate suplimentar si a celor de noapte. Un executor judecatoresc pune poprire pe contul bancar al firmei si suma ...
09Mai2025
Obligatii fiscale de plata privind beneficiile primite de salariati
de
Dani Cucu
valabil la 09 Mai 2025
Intrebare:
Societatea noastra are optiunea de a contracta o solutie de incentivare colaboratori prin intermediul unei firme. Mecanismul presupune ca noi sa incheiem contract cu firma de intermediere. Noi achizitionam de la firma de intermediere puncte, care au o anumita valoare, conform contract. Firma de intermediere va pune la dispozitie o platforma, de unde, partenerii care recomanda produsele noastre ...
25Apr2025
Diferenta intre modelul de calcul al indemnizatiilor neimpozabile din concedii medicale (coduri 08, 09, 15, 17) cu modelul de calcul utilizat pentru facilitatile fiscale
de
Florentina Buzea
valabil la 25 Apr 2025
Intrebare:
Va multumesc pentru raspuns. As dori sa clarific daca nu se procedeaza similar cu modul de calcul pentru partea din impozitul pe venit scutita in cazul facilitatilor IT (abrogate intre timp, dar in ghidul ANAF este detaliata metoda de calcul conform careia inainte de a aplica 10% se aloca proportional venitul net in functie de venitul brut, respectiv partea scutita si partea care nu ...
25Feb2025
Rectificarea declaratiei unice
de
Profeanu Laura
valabil la 25 Feb 2025
Intrebare:
Cazul unei persoane (CNP) care pentru obligatiile aferente veniturilor obtinute in 2023 prin CMI a beneficiat de amnistia fiscala conform OUG 107/2024.
Am constatat ca venitul impozabil stabilit si declarat prin Declaratia Unica finala pentru 2023, a fost determinat eronat, venitul impozabil corect fiind mai mare, situatie in care impozitul pe venit este mai mare decat cel declarat initial, ...
14Feb2025
Salariul in constructii si in agricultura. Facilitati
de
Florentina Buzea
valabil la 14 Feb 2025
Intrebare:
Incepand cu 01.01.2025 care este salariul minim pe economie in domeniul constructiilor si daca la acest salariu se poate beneficia de scutirea sumei de 300 de lei de la calcularea taxelor salariale, cum se face in celelalte domenii de activitate? Aceeasi speta va rog sa o tratati si pentru salariile din agricultura.
31Ian2025
Lipsa A1. Obligatii contributive
de
Florentina Buzea
valabil la 31 Ian 2025
Intrebare:
O societate din Romania trimite in Finlanda, 2 salariati pentru care nu a obtinut formularul A1. Societatea este obligata de catre autoritatile finlandeze sa achite contributia la pensie in Finlanda. In acest caz prin declaratia 112 se rectifica, declarandu-se cu valoare 0 doar CAS sau si CASS pentru cei doi salariati. Mentionam ca firma din Romania a declarat sediu permanent in Finlanda.