Regim fiscal si contabil vanzare acelasi tip de produse, din aceeasi locatie, pe doua firme cu aceeasi asociati
valabil la 04 Sep 2022
Intrebare:
Administrez un magazin online care se ocupa cu vanzare de componente electronice pentru masini impreuna cu un asociat. Firma care administeaza acest magazin online este firma X la care sunt 2 asociati, informatiile despre firma X sunt trecute si pe site la date de contact si facturare, aceasta firma este platitoare de tva si 1% impozit pe venit, in conditiile in care de la anul legea se modifica si Guvernul va scadea plafonul cifrei de afaceri de incadrare a firmelor micro de la 1 milion de euro la 500.000 de euro, conform rapoartelor noastre de vanzari in ritmul acesta vom trece la impozit pe profit, de 16% , acest lucru ne va face sa platim taxe destul de mari la stat. Incercam sa gasim o solutie prin care sa reducem aceste cheltuieli cu taxe si impozite si ne-am gandit la urmatoarea varianta: Magazinul primeste comenzi direct pe site, clientul isi adauga produsul in cos si finalizeaza comanda, ulterior il facturam de pe firma X si urmeaza sa ii livram comanda. In situatia in care clientul suna si doreste sa faca o comanda telefonic,ne-am gandit sa apara firma Y (care are si ea acelasi domeniu de activitate, neplatitoare de tva si cu impozit pe venit de 1%) la care este doar un singur asociat, acest asociat este asociat si in firma X, aceasta firma nu apare la informatiile de contact si facturare din site, clientului i se factureaza si i se livreaza comanda de pe firma Y. In aceasta situatie dorim sa stim daca incalcam legea cu ceva si daca suntem pasibili de amenzi, sanctiuni si altele? Sau daca aveti dvs. o solutie mai buna pentru a reusi sa reducem din cheltuielile cu taxele si impozitele!
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulFiscal.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro -
cel mai apreciat site de consultanta fiscala din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu: TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 90.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in fiscalitate si contabilitate
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT ! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "Impozit pe constructii 2025"!
Intrebari similare din categoria Impozite si Taxe
14Nov2024
Impozit pe cladiri OUG 1242024
de
Gina Popescu
valabil la 14 Nov 2024
Intrebare:
Intrebarea mea era legata de calculul impozitelor locale - impozit pe cladiri, care din ce stiu va suferi modificari importante incepand cu anul 2025 in cazul cladirilor detinute de persoane fizice si care au destinatie totala pentru o afacere sau cu destinatie mixta.
02Oct2024
Varsaminte pentru persoane cu handicap neincadrate. Aspecte fiscale
de
Ionut Jinga
valabil la 02 Oct 2024
Intrebare:
Daca in cursul unei luni societatea face achizitii de la unitatile protejate mai mari de 50% din suma datorata la buget pentru contributia la fondul de handicap, diferenta ramasa se poate reporta pe parcursul a doua, trei luni sau mai multe? Mentionez ca societatea va continua si in lunile urmatoare sa cumpere de la unitatile protejate tot in suma mai mare decat cea datorata in luna ...
10Apr2024
Taxa pentru serviciile de reclama si publicitate. Aspecte privind obligatia platii catre bugetul local
de
Ionut Jinga
valabil la 10 Apr 2024
Intrebare: Suntem o companie producatoare de bunuri alimentare. Pentru diverse activitati in magazine de promovare, apelam la serviciile unei firme care organizeaza diverse activitati inclusiv campanii cu premii, acordare de mostre etc. Atasez contractul cu prestatorul acestor servicii - cu rugamintea de a nu fi publicat pe site, fiind date confidentiale. Prestatorul e organizatorul campaniilor si asigura ...
12Feb2024
Impozit pe venit din inchirieri. Declararea in noul formular 100
de
Ionut Jinga
valabil la 12 Feb 2024
Intrebare: Incepand cu Declaratia 100 aferenta lunii ianuarie 2024 se declara si impozitul pe chirie, cu retinere la sursa, in cazul inchirierilor de la persoane fizice. A aparut noua D100, va rog sa-mi confirmati daca este corecta incadrarea acestui impozit la punctul 628 Impozit pe venit din cedarea folosintei bunurilor, altele decat cele din arendarea bunurilor agricole si din inchirierea in scopuri ...
25Dec2023
D 710 declaratie rectificativa privind corectarea obligatiilor fiscale
de
Ela Dumitra
valabil la 25 Dec 2023
Intrebare: Am distribuit si platit dividende in noiembrie 2023 si ieri 20.12.2023 am depus declaratia 100 pentru impozit si in loc sa tastez in declaratie luna 11.2023 am pus 12.2023. Mentionez ca azi am platit impozitul. Intrebarea este: trebuie sa depun D.710 (rectificativa)? Daca da, mai intai depun declaratia 710 cu data de 12.2023, completand la valoarea initiala suma din D.100, adica 800 lei sau cu ...
17Dec2022
Perioada depunere declaratie impozit specific pentru trim II 2022
de
Ionut Jinga
valabil la 17 Dec 2022
Intrebare: In anul 2022 - Semestrul 1, o societate a depus Declaratia 100, aferenta Impozitului Specific 130 - Impozit specific unor activitati, pe data de 25.07.2022. Ne puteti spune care este scadenta pentru D100 - Impozit Specific aferent Semestrul 2 (anul 2022)? Conform Declaratie descarcata de pe site-ul ANAF, aceasta ar fi pe 25.06.2023.