Riscurile asociate cu chiria sub pretul pietei
valabil la 07 Apr 2024
Intrebare: Societatea are doua imobile date in chirie, unul catre o societate afiliata, iar celalalt catre un tert. Valoarea chiriei lunare este sub amortizarea contabila. Am solicitat si opinia unui evaluator si cele doua chirii sunt sub pretul pietei. La ce ar trebui raportata chiria, la amortizare sau la pretul pietei? Daca chiria este mai mica decat pretul dat de evaluator, ce riscuri are societatea atat in relatia cu tertii cat si cu afiliatul? In conditiile in care nu pot schimba contractele, cum as putea minimiza acest risc?
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulFiscal.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro -
cel mai apreciat site de consultanta fiscala din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu: TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 90.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in fiscalitate si contabilitate
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT ! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "SAF-T 2025"!
Intrebari similare din categoria Impozit pe profit
08Iun2025
Profit reinvestit activitate agricultura
de
Elena Ionescu
valabil la 08 Iun 2025
Intrebare:
Avem urmatoarea situatie: inregistrez un profit contabil brut (fara impozit pe profit) in suma de 100lei, valoarea investitiei este 1000 lei si cheltuieli nedeductibile in suma de 50 lei. Care este monografia contabila din anul initial si anul urmator (cum se inchide ct 129) si calculul impozitului pe profit pentru situatia prezentata?
26Apr2025
Stabilirea valorii indicatorului A din formula IMCA
de
Elena Ionescu
valabil la 26 Apr 2025
Intrebare:
Societatea are cifra de afaceri peste 50000000 euro si se inadreaza la IMCA din 2024. Si in anul 2025 societatea va face comparatia cu impozitul minim, deoarece are cifra mare de afaceri. Pentru mijloacele fixe achizitionate in anul 2024 si care se amortizeaza si in anul 2025, mai trecem la indicatorul A valoarea amortizarii aferente primului trimestru din anul 2025? Mentionez ca in anul 2025 ...
18Apr2025
Cheltuieli deductibile pentru determinarea rezultatului fiscal
de
Profeanu Laura
valabil la 18 Apr 2025
Intrebare:
O societate platitoare de impozit pe profit semneaza in iulie 2024 in calitate de locatar un contract de inchiriere cu Apele Romane (in calitate de locator) pentru folosinta unui teren de 3 ha, cu durata de 4 ani. Scopul acestui contract este de a inlatura materialul aluvionar (balast) ce a colmatat albia minora unui rau. Apele Romane au emis incepand cu iulie 2024 facturi lunare reprezentand ...
09Apr2025
Tratamentul fiscal al cheltuielilor cu utilitatile si al impozitului pe cladire pentru un imobil dat in comodat
de
Vera Constantin
valabil la 09 Apr 2025
Intrebare:
Multumesc pentru raspuns, daca puteti sa ne spuneti si tratamentul cheltuielilor cu utilitatile: gaz, energie, apa - pentru care primim facturi cu tva? In cazul contractului de comodat, daca aceste cheltuieli raman in sarcina noastra putem deduce tva si deduce cheltuiala la calculul impozitului pe profit? Dar impozitul pe cladiri achitat catre bugetul local? Multumesc.
08Apr2025
Comodat imobil. Tratament fiscal cheltuieli utilitati
de
Vera Constantin
valabil la 08 Apr 2025
Intrebare:
Societatea noastra a achizitionat un imobil in 2024, fara tva, fiind imobil vechi a fost scutit de tva (nu a fost cu taxare inversa). In anul 2025 incheie un contract de comodat cu alta persoana juridica pentru acest imobil, utilitatile ramanand in sarcina noastra.
Care este tratamentul fiscal al cheltuielilor cu utilitatile (atat la impozit pe profit, cat si tva) cat si a cheltuielilor cu ...
05Apr2025
Sponsorizare asociatie sportiva infiintata de asociatul si administratorul unei persoane juridice
de
Elena Ionescu
valabil la 05 Apr 2025
Intrebare:
Societatea a incheiat anul fiscal 2024 pe profit, iar in urma depunerii declaratiei 101 pentru anul fiscal incheiat am stabilit suma pe care dorim sa o redirectionam prin formular 177. Administratorul si asociatul majorat al societatii a infiintat o asociatie sportiva in luna martie 2024.
Tinand cont de faptul ca societatea si asociatia sunt persoane afiliate, se poate ca societatea sa ...