Transfer din Romania in Austria si Olanda. Livrari pe teritoriul acestor state. Sediu permanent
valabil la 04 Aug 2019
Intrebare:
Societatea noastra este detinuta de o societatea din Austria. Avem doua tipuri de vanzari:
a) Vanzare directa (asta inseamna ca facturam si livram direct catre clientul final).
b) Vanzare indirecta (facturam catre societatea mama si livram catre client). In cadrul vanzarilor indirecte suntem inregistrati in scop de TVA in Austria si in Olanda. Societatea mama este inregistrata in scopuri de TVA in Romania. In cadrul vanzarilor indirecte avem 3 situatii:
1) Vanzarea se face catre societatea mama inregistrata in scopuri de TVA in Romania. Vanzarea este considerata livrare interna si este cu TVA. Ea facand mai departe livrarea intracomunitara direct catre clientul final.
2) Vanzare catre societatea mama inregistrata si ea in scopuri de TVA in Olanda cu livrare din depozitul inchiriat in Olanda de noi, direct catre clientii finali. Societatea mama emite factura din Olanda catre clientii finali. Aici noi colectam TVA si il declaram si il platim in Olanda
3) Vanzare catre societatea mama inregistrata si ea in scopuri de TVA in Austria cu livrare din depozitul inchiriat in Austria de noi direct catre clientii finali. Societatea mama emite factura din Austria catre clientii finali. Aici noi colectam TVA si il declaram in Austria.
Noi livram in prima faza bunurile din Romania, catre cele doua depozite, cu proforme si le declaram in D300 si D390 ca si livrare intracomunitara. In corespondenta avem declaratiile facute atat in AT cat si NL de catre reprezentantii nostri fiscali. Valoarea marfurilor livrate catre depozitele noastre este mai mica decat valoarea vanzarilor catre societatea mama inregistrata in fiecare tara in parte. Aceasta diferenta de pret se observa in compararea veniturilor de exploatare si baza impozabila declarata prin decontul de TVA.
Pentru fiecare depozit platim o suma care include chiria lunara si manipularea marfurilor de catre personalul care deserveste depozitul. Noi nu avem angajati in cele doua depozite.
Avand in vedere cele mentionate mai sus trebuie sa ne inregistram sediu permanent in cele doua tari?
Este in regula diferenta dintre veniturile din exploatare si baza impozabila din decontul de TVA atata timp cat nu avem inregistrat sediu permanent in cele doua tari?
Ce alte obligatii fiscale ne revin?
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulFiscal.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro -
cel mai apreciat site de consultanta fiscala din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu: TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 90.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in fiscalitate si contabilitate
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT ! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "SAF-T 2025"!
Intrebari similare din categoria Inregistrarea contribuabililor
30Apr2025
Radiere sediu secundar. Aspecte fiscale
de
Ionut Jinga
valabil la 30 Apr 2025
Intrebare:
Societatea noastra a avut punct de lucru la Timisoara, care a fost inchis.
Ce declaratie trebuie sa faca societatea noastra in ceea ce priveste salariatii de la punctul de lucru Timisoara. In declaratia 112, declaram si platim in continuare separat, impozit salarii punct lucru?
Multumesc!
21Feb2025
Declararea sediilor secundare
de
Profeanu Laura
valabil la 21 Feb 2025
Intrebare:
In localitatea X, societatea inchiriaza un teren pentru a monta un container.
Containerul este folosit pentru depozitarea de marfa si functioneaza ca un hub, hub de unde se aprovizioneaza agentii de vanzare (ei tin de un punct de lucru inregistrat la ANAF).
In conditiile in care nu exista activitate economica (nu sunt salariati/bunurile sunt facturate de la un alt punct de lucru), exista ...
08Nov2024
Modificare denumire strada. Inregistrari fiscale
de
Constanta Popa
valabil la 08 Nov 2024
Intrebare:
Societatea are doua puncte de lucru la care s-a schimbat denumirea strazii, fizic nu s-au mutat in alta locatie. Avand in vedere ca sunt declarate la alta adresa in certificatul constatator si ca in declaratia 700 pentru deschiderea unui punct de lucru nu exista rubrica de schimbare a adresei, iar pe imprimanta fiscala F4105, trebuie sa fie inscrisa noua adresa, cum procedam pentru a fi ...
13Oct2024
Domiciliu fiscal diferit de sediul social. Sediu secundar. Adresa din facturi
de
Constanta Popa
valabil la 13 Oct 2024
Intrebare:
Societatea noastra are sediul social in sectorul 2 si un punct de lucru in judetul Ilfov. La sediul social lucreaza aproximativ 30 de angajati, iar la punctul de lucru aproximativ 10 angajati. Managementul societatii a decis modificarea domiciliului fiscal din sector 2 in Jud. Ilfov, fara a efectua formalitati si la Registrul Comertului de schimbare a sediului social, care se doreste sa ramana ...
18Iul2024
Registre unice de control sucursale
de
Vera Constantin
valabil la 18 Iul 2024
Intrebare:
In urma fuziunii a 2 societatii, societatea absorbanta preia de la societatea absorbita sucursalele acesteia.
La registrul comertului se inregistreaza fuziunea celor 2 societati, iar sucursalele raman cu acelasi numar de inregistrare de la registrul comertului, schimbandu-se doar denumirea sucursalei, in concordanta cu denumirea noua a entitatii.
Trebuie achizitionate alte registre unice ...
05Mar2024
Declararea sediilor secundare
de
Profeanu Laura
valabil la 05 Mar 2024
Intrebare: Societatea noastra are sediu social la o anumita adresa, unde este spatiul de productie si un mic spatiu administrativ. Deoarece numarul persoanelor pe administrativ a crescut, am inchiriat un apartament in care vor lucra 3-4 persoane.Trebuie sa declaram acest spatiu inchiriat ca sediu secundar/punct de lucru, pentru a fi deductibila chiria sau nu? De la ONRC ni s-a spus ca acest spatiu unde vor ...