Tratament fiscal al veniturilor din servicii prestate de persoane fizice cu caracter pur intamplator
valabil la 29 Iul 2023
Intrebare: - serviciile prestate de persoane fizice, cu caracter pur intamplator, pe pasune respecta cel putin patru dintre criteriile care definesc preponderenta existentei unei activitati independente stabilite de pct. 19 din Normele metodologice pentru aplicarea art. 46 din Codul fiscal: - libertatea de alegere a locului si a modului de desfasurare a activitatii, precum si a programului de lucrul; - libertatea de a desfasoara activitatea pentru mai multi clienti; - riscurile inerente activitatii sunt asumate de catre persoanele fizice ce desfasoara activitatea; - activitatea se realizeaza prin utilizarea patrimoniului persoanei fizice care o desfasoara; - activitatea se realizeaz prin utilizarea prestatiei fizice a acesteia, in functie de specificul activitatii. organul fiscal poate sa aprecieze activitatea acestor persoane ca fiind activitate desfasurata de zilieri, a caror venituri sa fie asimilate celor din salarii si estimate contributii de asigurari sociale, in conditiile in care: In cazul zilierilor persoanele ce desfasoara activitatea trebuie sa se afle intr-un raport de dependenta fata de beneficiarul muncii, raport ce implica anumite particularitati. Acest grad de dependenta se determina in concret in functie de libertatea persoanei fizice de a-si alege intervalul de timp si locul in care lucreaza, modul in care isi desfasoara activitatea, dar si de lipsa autonomiei economice (nu imparte riscul comercial cu angajatorul, beneficiar al muncii sale) si a celei organizatorice (este integrat entitatii angajatoare, formand cu aceasta o unitate economica).
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulFiscal.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro -
cel mai apreciat site de consultanta fiscala din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu: TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 90.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in fiscalitate si contabilitate
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT ! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "SAF-T 2025"!
Intrebari similare din categoria ONG
02Apr2025
Situatii financiare partide politice
de
Profeanu Laura
valabil la 02 Apr 2025
Intrebare:
Va rog sa ne dati cateva lamuriri cu privire la contabilitatea si fiscalitatea unui partid politic fara activitate economica. Ce declaratii fiscale, situatii financiare trebuie sa depuna? Situatiile financiare se trimit si la registrul comertului si la Monitorul Oficial? Mai trebuie declarate si la alt organism (AEP, etc.)? Multumim!
09Mar2025
Stabilirea impozitului pentru veniturile din activitati independente realizate in baza contractelor de activitate sportiva
de
Profeanu Laura
valabil la 09 Mar 2025
Intrebare:
Un club sportiv incheie contracte de activiatte sportiva cu jucatorii incepand cu luna ianuarie 2025, valoare contract 2000 lei/luna. Pentru luna ianuarie, jucatorul primeste banii in luna februarie. Cand trebuie achitat impozitul la bugetul de stat, luna urmatoare incheierii contractului sau platii? Care este valoarea impozitului in acest caz? Multumesc!
28Feb2025
Inregistrarea in scopuri de TVA a altor persoane care efectueaza achizitii intracomunitare sau pentru serviciu
de
Profeanu Laura
valabil la 28 Feb 2025
Intrebare:
ONG primeste 2 facturi pentru realizare site:
o factura de la furnizor din Irlanda, emisa cu tva 19%;
Valoare 70 usd 13.3 usd tva
Si
o factura de la furnizor din Australia. Valoare 30 usd
a) ong trebuie sa-si ia cod de tva intracomunitar pentru servicii?
b) ong trebuie sa plateasca tva pentru factura din ue prin D 301?
c) depune si d 390 pe cod tva intracomunitar (daca punctul ...
17Dec2024
Impozitare venituri economice ONG
de
Gina Popescu
valabil la 17 Dec 2024
Intrebare:
O asociatie non-profit vinde bilete la o conferinta, iar banii incasati ii va folosi pentru acordarea de burse, pentru organizarea noului eveniment, pentru plata celor ce au expus in cadrul conferintei. Se considera veniturile din vanzarea biletelor venituri din activitati economice?
03Nov2024
Tratament fiscal taxa organizare congres ONG
de
Profeanu Laura
valabil la 03 Nov 2024
Intrebare:
O asociatie non profit organizeaza cursuri de dezvoltare personala, este platitoare de tva si de impozit pe profit, are si activitate economica (obtine venituri din sustinerea cursurilor de dezvoltare pesonala pentru care emite si factura).
Aceasta asociatie organizeaza o singura data un congres pentru membrii ei pentru care stabileste taxa de participare o anumita suma de persoana.
1. Va ...
03Sep2024
Venituri neimpozabile 20 mcan din padurile proprietate
de
Profeanu Laura
valabil la 03 Sep 2024
Intrebare:
Daca nu exploatez (nu am stoc de masa lemnoasa) si doar o valorific, este legal sa scadem contravaloarea celor 20 mc/an, apoi veniturile sa le impozitam cu 10%? Temei legal, se poate? Va multumesc!