Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Sunt de acord cu politica de cookie
Buna ziua! Sunt Maria, Asistentul tau personal.
Click daca ai nevoie de ajutor!
X

Autentificare cont

Tine-ma minte
Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola
Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

X

Deblocare automata cont

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Contul meu Inregistrare cont Feedback clienti Tutoriale
PortalCodulFiscal.ro
Portal actualizat la 2 Septembrie 2025

Lipsa din gestiune

valabil la 02 Sep 2025
Intrebare:

Am preluat evidenta contabila pentru o cofetarie si verificand soldurile am observat ca la contul 371 este un stoc foarte mare. Verificand rulajul contului am descoperit ca societatea avusese un punct de lucru pe care l-au inchis anul trecut. Contabila de atunci a inchis contul de marfa aferent punctului de lucru transferand soldul in contul analitic aferent unui alt punct de lucru (acelasi lucru l-a facut si conturile aferente, respectiv 378 si 4428). Care este metoda corecta si baza legala pentru a scoate din evidenta lipsa in gestiune. Mentionez ca sunt produse de cofetarie care, oricum, sunt perisabile si este o suma destul de mare. Multumesc!


Tip societate: S.R.L.
Numar de angajati: 1-9 angajati
Platitoare TVA: Da
Cod CAEN: 1071

Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulFiscal.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)

Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro -
cel mai apreciat site de consultanta fiscala din Romania
 
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
 
Este foarte simplu: TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 90.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in fiscalitate si contabilitate
 
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT ! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
 
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului!
Conform cerintelor Regulamentului UE 679/2016 sunt de acord ca SC Rentrop & Straton S.R.L. sa colecteze si sa prelucreze datele din formular in scopuri comerciale.
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni. Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site. Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.

Newsletter PortalCodulFiscal.ro

Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "Legea Austeritatii 2025. Raspunsuri pentru contabili"!

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Intrebari similare din categoria Contabilitatea de gestiune

20Mai2025

Scoatere din gestiune bunuri lipsa la inventar

de Gina Popescu valabil la 20 Mai 2025
Intrebare: Am in stoc materiale consumabile din mai multi ani in urma. Aceste materiale au fost consumate la acea vreme, insa nu s-au facut bonuri de consum. Cum trebuie sa procedez si care este monografia contabila?
20Nov2024

Vanzare sub pret

de Profeanu Laura valabil la 20 Nov 2024
Intrebare: Articol in stoc din 2019. Exista posibilitatea de a-l vinde unui client dar suma de vanzare este mai mica decat cea de intrare. Care este monografie contabila si implicatiile fiscale?
18Mai2024

Cheltuieli efectuate cu scopul stimularii vanzarilor pentru laboratorul de cofetarie

de Profeanu Laura valabil la 18 Mai 2024
Intrebare: Pentru un laborator de cofetarie nou deschis, cum se procedeaza din punct de vedere contabil, ce implica si ce documente se intocmesc, daca la inceput se doreste sa se ofere produse gratuite pentru promovare, pachete pentru promovare, daca se doreste sa se testeze ingredientele (acestea vor fi o pierdere pentru societate)? Va rog sa ma ajutati cu monografie contabila si ce documente trebuie ...
07Dec2023

Descarcare gestiune stoc marfa fara rulaj si tratamentul fiscal

de Alexandru Palaghia valabil la 07 Dec 2023
Intrebare: Un depozit de piese auto are un stoc foarte vechi 50.000 lei din care cam o treime sunt piese vechi care s-au deteriorat sau nu mai corespund tehnic - uzate moral. Cum pot scoate din gestiune piesele care nu mai pot fi vandute sau valorificate datorita faptului ca sunt prea ruginite sau uzate moral si care ar fi implicatiile fiscale? Va multumesc!
01Dec2023

Procedeu si metoda stabilire calcul costuri

de Costin A. Istrate valabil la 01 Dec 2023
Intrebare: Pentru o firma care are ca obiect de activitate fabricarea produselor de patiserie si cofetarie, care este cel mai adecvat procedeu (diviziunii simple, indicilor de echivalenta etc.) rational pentru stabilirea costului de productie si care este cea mai adecvata metoda pentru calculatia costurilor (costului standard, pe comenzi etc.)?
21Ian2023

Vanzare sandwichuri si bauturi. Organizare gestiune

de Vera Constantin valabil la 21 Ian 2023
Intrebare: Pentru o microintreprindere care se ocupa cu vanzarea de Sandwich-uri (produse finite) si bauturi (marfa). 1. este ok folosesc la descarcarea de gestiune atat costul cantitativ valoric pentru produsele finite (materii prime), cat si global valoric pentru marfa? Lucrez in SmartBill. 2. Pe baza carui document efectuez descarcarea de gestiune? 3. Cum se inregistreaza vanzarea din ...
x