Transportul la si de la locul de munca. Necesitatea documentului justificativ
valabil la 08 Ian 2023
Intrebare: In cadrul societatii noastre, care detine un lant de magazine, exista situatii in care o anumita categorie de angajati (sefi de departament, angajati dep.tehnic) trebuie sa se prezinte la magazin in afara orelor de program pentru solutionarea alarmelor (de efractie, tehnice, incendiu). Acestia trebuie sa ajunga la magazin, in cel mai scurt timp posibil de la declansarea alarmei. Deoarece nu toti acesti angajati au in folosinta masini de serviciu, acestia se deplaseaza fie cu masina personala, prieteni, rude, fie cu taxi, Uber, Bolt, etc, deoarece nu toti detin carnet de conducere. Ce solutii exista, ce documente trebuie intocmite si care este tratamentul fiscal, pentru acoperirea cheltuielilor de transport de la domiciliu catre magazin (locul de munca) si de la magazin (locul de munca) la domiciliu pentru situatiile de alarma, pentru acei angajati care nu sosesc la alarme cu masina de serviciu? Exista posibilitatea acordarii unei sume de bani per alarma, fara prezentarea de documente justificative (deoarece nu intotdeauna se pot obtine: uneori salariatul poate fi adus la magazin de un membru de familie cu masina personala, alteori soferii de Uber/Taxi/Bolt nu emit bon fiscal sau plata este facuta din contul altei persoane) si fara a se acorda o suma care sa se constituie avantaj in natura pentru salariat?
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulFiscal.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro -
cel mai apreciat site de consultanta fiscala din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu: TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 90.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in fiscalitate si contabilitate
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT ! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "Impozit pe constructii 2025"!
Intrebari similare din categoria Avantaje in natura
31Mar2025
Avantajele in bani si in natura
de
Profeanu Laura
valabil la 31 Mar 2025
Intrebare:
Polita de asigurare contractata in conditiile mentionate in prima adresare este considerata deductibila fiscal, dpdv impozitului pe profit, sau nedeductibila?
26Feb2025
Avantajele, in bani sau in natura
de
Profeanu Laura
valabil la 26 Feb 2025
Intrebare:
Societatea contracteaza o polita globala, nenominala, care acopera riscurile: accident, invaliditate, deces. Polita este incheiata pe un numar estimat al salariatilor in tot cursul anului, nu pe numarul existent la data incheierii politei.
Este o astfel de polita considerata un avantaj in natura pentru angajati?
Situatii particulare pot fi: angajatul pleaca in cursul anului din unitate, ...
14Dec2024
Abonamente la sala de sport, tratamente medicale. Avantaje salariale
de
Vera Constantin
valabil la 14 Dec 2024
Intrebare:
Avem un angajat cu un salariu de baza de 3700 lei. In luna noiembrie a beneficiat de un tratament la psihoterapeut, in suma de 800 lei si de un abonament la sport in suma de 4201,68 lei. Va rog un calcul pentru statul de plata, pentru acest caz.
06Dec2024
Vanzare frigidere catre salariati
de
Vera Constantin
valabil la 06 Dec 2024
Intrebare:
Societatea noastra produce frigidere si doreste sa vanda catre angajatii proprii atat frigidere first choice (produse finite fara defect), dar si second choice (produse finite cu mici defecte).
Mentionez ca societatea nu are o procedura/flow pentru aceasta situatie.
Va rugam sa ne spuneti ce documente interne trebuie generate si ce implicatii sunt din punct de vedere fiscal/tva/venituri de ...
17Nov2024
Plata chirie si utilitati pentru managerul general
de
Vera Constantin
valabil la 17 Nov 2024
Intrebare:
Ref. Avantaje acordate salariatilor
Societatea noastra plateste lunar chirie utilitati pentru Managerul General, valoarea platita depaseste plafonul lunar de 33% neimpozabil pentru avantajele oferite salariatilor. Taxele si impozitele salariale aferente sunt suportate de catre societate.
Care sunt monografiile contabile?
Multumesc.
29Oct2024
Beneficii salariale pe perioada suspendarii contractului de munca pentru concediu medical
de
Gina Popescu
valabil la 29 Oct 2024
Intrebare:
Societatea deconteaza cheltuielile cu educatia timpurie in baza documentelor justificatie prezentate de salariati, pana la 1500 lei/luna. In perioada urmatoare o salariata va fi in concediu de sarcina si lauzie. Poate societatea sa deconteze in continuare cheltuielile cu educatia timpurie pe perioada concediului de sarcina si lauzie pentru salariata aflata in aceasta situatie?